Turistično društvo Podnanos

Je društvo, ki deluje na podeželju. Podnanos, kot kraj premore izjemno naravno in kulturno dediščino, ki predstavlja velik potencial za turistični razvoj. S svojim delovanjem želi društvo prispevati pomemben delež k temu razvoju. Smo organizatorji več tradicionalnih prireditev:

Z VERTOVCEM V ROJSTNI KRAJ SLOVENSKE HIMNE:  je pohod, namenjen spominu na velikega domoljuba, duhovnika, pospeševalca kmetijskih dejavnosti, predvsem vinogradništva in vinarstva, fizika, astronoma...Matijo Vertovca, ki je kot vikar skoraj 40 let služboval v Podnanosu

ŠEMBISKA POMLAD: je tekmovanje, oziroma izbor narodno - zabavnih ansamblov iz vse Slovenije, za nastop na vurberškem festivalu.

BLAGOSLOV HARMONIK IN DRUGIH GLASBENIH INŠTRUMENTOV NA NANOSU

MIKLAVŽEVANJE PRI CERKVI SV. MIKLAVŽA POD NANOSOM

Društvo organizira tudi različne ustvarjalno - izobraževalne delavnice za otroke, kot tudi za odrasle. V okviru društva deluje sekcija dramske skupine "GA PIHNEMO".

Zato vabljeni v naš kraj, kjer je bil rojen avtor glasbe slovenske himne Stanko Premrl, kjer je bil pred več kot 50. leti skoraj v celoti posnet film "Tistega lepega dne", kjer....... in kjer je doma vipavska burja, ki je kot zanimiv in samosvoj veter dala ljudem klen značaj in dolino naredila posebno in prepoznavno.

Pohod \"Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne\"

Datum prireditve: 06.02.2016

Vabljeni na tradicionalni pohod Z Vertovcem v rojstni kraj slovenske himne, ki bo 6. februarja 2016, s pričetkom ob 8. uri.

Vabilo v prilogi.