ŠTRK, društvo za šport, turizem, razvoj in kulturo Slovenije

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

MIKLAVŽEVANJA 2014

Datum prireditve: 05.12.2014

Gre za tradicionalno prireditev, ko jo že v Veliki Polani negujemo več kot 20.l. In sicer je poanta prireditve -dogodka, da Miklavž- prvi dobri decembrski mož, s svojim spremstvom obišče pridne otroke na domu in jih tudi obdari. Sodelujejo 4 ekipe- miklavž,parkli in angeli- društvo sofinancira nakup daril, naredi se seznam otrok in ekipe po domovih te otroke tudi obiščejo. Otroci miklavžu pokažejo kaj so se čez leto naučili, miklavž jih pohvali oz. okrega in izroči darilo. Letos je vključenih 110 otrok.

Občina Velika Polana- vasi Velika Polana, Mala Polana in Brezovica- po domovih otrok

ŠTRK Slovenija- Društvo za šport, turizem, razvoj, kulturo Slovenije

Kontakt: gsm: 041 528 678 | telefon: 02 57 37 327 | faks: 02 57 37 326

Spletna stran: www.strk.si

e-pošta: strk.slo@siol.net

Pomurski poletni festival v Veliki Polani

Prireditev traja od 31.07.2016 do 07.08.2016

sicer od 31. 7. do 7. avgusta 2016 na novem prireditvenem centru v Veliki Polani. Program je vedno zastavljen tako, da Pomurski poletni festival pokriva vse starostne in interesne skupine. Razvoj programa poteka pod geslom »Za vsakega nekaj«. Pomurski poletni festival je nosilec turističnega razvoja, varovanja naravne in kulturne dediščine, ter športno-rekreativnih aktivnosti, ki promovirajo zdrav, predvsem pa kvalitetnejši način življenja. Naš moto je »Za vsakega nekaj, vsak dan se odvijajo kulturne in športne prireditve, glasbeni dogodki, predavanja in posvetovanja, za najmlajše pa je organizirana Poletna počitniška šola, tako da si vsak najde, izbere dogodek, katerega bo obiskal. Že tradicionalno se odvija med festivalom Kuharsko tekmovanje za pokal »zlate kihanice«, to je tekmovanje v kuhanju bujte repe, tipične jedi našega področja ter Kuharsko tekmovanje v kuhanju ribje čorbe. Zadnji dan pa obogati sejemsko dogajanje: razstava starodobnikov in tehnike ter sejem domače obrti, vinarstva, turizma… Na stojnicah se lahko predstavljajo društva, podjetniki ter na ogled in za prodajo postavijo svoje izdelke.

POMURSKI POLETNI FESTIVAL 2018

Prireditev traja od 28.07.2018 do 04.08.2018

Pomurski poletni festival se bo odvijal od sobote, 28. julija do sobote, 4. avgusta 2018 v Veliki Polani. Odvijajo se športni dogodki, kulinarična tekmovanja, glasbeni koncerti, tržnica,.... ...
Preberi več

POMURSKI POLETNI FESTIVAL 2019

Prireditev traja od 03.08.2019 do 10.08.2019

PPF je tradicionalna prireditev, ki jo organizira ŠTRK SLOVENIJA - Društvo za šport, turizem, razvoj, kulturo Slovenije in se bo letos odvija že 23. zapored. Vedno poteka prvi teden v avgustu in privablja radovedne množice, ki imajo poleg zabave priložnost spoznati tudi kaj zanimivega. Ponuja kulinarična tekmovanja v kuhanju bujte repe, športne igre- turnir v balinanju, obojki, malem nogometu, kolesarski dogodek »Fsi klačimo«, ŠTRK Si, etnološke prireditve- senje, mlačev žita po starem, razstava tehnike, vozil in orodja ter pestro koncertno večerno dogajanje. Program je vedno zastavljen tako, da Pomurski poletni festival pokriva vse starostne in interesne skupine. Razvoj programa poteka pod geslom »Za vsakega nekaj«.  Najmlajši pridejo na svoj račun v otroških delavnicah s pestrim programom: lutkovni, turistični, športni in izlet po Pomurju. Vsako leto prireditev tudi nadgrajujemo. Leta 2013 smo s kuhanjem bujte repe v visečem loncu dosegli Guinnessov svetovni rekord. Vsako leto pa v času PPF-ja organiziramo tekmovanje v kuhanju bujte repe. Na senju in tržnici se povežejo proizvajalci lokalnih produktov (izdelki iz ličja in šibe, čebelarji, žgane pijače, sveža in predelana zelenjava in sadje, bučni proizvodi), turistični ponudniki in nevladni sektor ter se skupaj predstavijo s svojimi produkti na turistični tržnici.