Turistično društvo Vigred Metlika

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

Pohod po poteh soseske zidanice Drašiči

Datum prireditve: 14.11.2015

Na 11,5 km dolgi poti se pohodniki ustavijo na več postojankah, kjer poleg žlahtne vinske kapljice okušajo tudi tradicionalne domače dobrote, ki so jih pripravili domačini.

Ljubitelje neokrnjene jesenske narave pot vodi od soseske zidanice Drašiči do večkratnega vinarja Republike Slovenije. Pohodniki se lahko osvežijo ob naravnem Vidošičkem zdencu, ogledajo med vinogradi objeto cerkvico sv. Ane in se zabavajo ob glasbenih ansamblih. Na vsaki postojanki bodo za vas poskrbeli gostoljubni Belokranjci, zato se prepustite v roke domačinov in pustite presenetiti.

MLADA PORTUGALKA V BELI KRAJINI

Prireditev traja od 15.04.2016 do 18.04.2016

Svetovni dan turizma, zeleno okno, Moja dežela lepa in gostoljubna in zaključek nagradnega fotogra

Prireditev traja od 28.09.2016 do 22.09.2016

Božično-novoletni koncert Z godbo v novo leto

Datum prireditve: 17.12.2016

Mestna godba Metlika vabi na že 21. tradicionalni božično-novoletni koncert »Z godbo v novo leto«, ki bo 17. decembra, ob 19. uri, v športni dvorani Osnovne šole Metlika.

Gostje koncerta metliške godbe bodo:
- Sašo Đukić - Mama Manka
- Viviana Kukar - zmagovalka Glasa mladih 2016
- Oktet Konda
- Marjan Končar

Vstopnina znaša 5 €. Vstop za otroke do 15. leta pa je brezplačen!

***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** ***** *****
Po tokratnem repertoarju se bodo godbeniki pod dirigentsko paličico sprehodili od različnih žanrov do različnih ritmov.

Med skladbami pevskih div se bodo prepletale melodije kubansko-ameriške pevke, ki je zaslovela s pesmijo Conga, slovenske pevke z žametnim globokim glasom iz zlate generacije slovenskih izvajalcev v času Slovenske popevke ter ameriške pop-pevke, ki si za božič želi le še tebe. Godba bo z igranjem zašarmirala damski del publike v stilu agenta 007, če to ne bo zaleglo, pa ima v rokavu še enega asa z briljantino v laseh.

V sklopu domačih zimzelenih viž bodo godbeniki zaigrali splet melodij v svetovnem merilu najuspešnejšega slovenskega ansambla in pa fenomena zadnjih let, ki ponazarja ponoven razcvet slovenske narodno-zabavne glasbe ter povezuje generacije.

Večer ne bo minil brez posamičnih nastopov gostov, pa tudi ne brez brazilskih ritmov, svečanih koncertnih skladb in trobentaških koračnic ter skladb, ki jih bo godba izvedla skupaj z gosti.

Vljudno vabljeni!

Zimska plesna pravljica - plesna predstava Ti čevlji so za ples

Datum prireditve: 18.12.2016

PLESNO DRUŠTVO KROKAR vas vabi na
ZIMSKO PLESNO PRAVLJICO z naslovom
TI ČEVLJI SO ZA PLES
v nedeljo, 18. decembra 2016, ob 17.00 v Kulturnem domu Metlika

V plesni predstavi Ti čevlji so za ples bodo nastopili otroci, šolarji, dijaki in študenti v kar petih različnih plesnih stilih: klasični balet, sodobni ples, sodobni balet, modern in hip hop.
Pridite pogledat, vstopnine NI, vam bo pa toplo pri srcu ob pogledu na triletne otroke na plesnem odru in na že izkušena mlada dekleta v baletnih copatkih.