Razvojno društvo Breginjski kot

Razvojno društvo Breginjski kot, deluje na področju razvoja območja reke Nadiže že 16 let. V društvu si prizadevamo narediti korak naprej v smislu iskanja in ustvarjanja možnosti, za razvoj novih delovnih mest, rast podjetništva, gospodarstva in turizma. S ciljem dviga kvalitete življenja lokalnega prebivalstva in ohranjanja kulturnih ter naravnih znamenitosti, po katerih se območje identificira, smo si člani društva in turistični ponudniki v dolini reke Nadiže (od Robiča do Robidišča in Breginja) zadali dolgoročni cilj, da našo dolino postopno oblikujemo v samostojno turistično destinacijo, ki bo usklajeno delovala ob že prepoznavni destinaciji doline Soče.

Da bi dosegli zadani cilj, se člani društva redno udeležujemo turističnih sejmov in predstavitev, tvorno sodelujemo pri prireditvah z ostalimi lokalnimi društvi ter opozarjamo na lokalno problematiko. Delovanje društva temelji na Statutu RDBK, Zakonu o društvih, Strategiji razvoja občine Kobarid ter na pobudah članov društva.

POLETJE OB NADIŽI 2016 / NADIŽA SUMMER FESTIVAL 2016

Datum prireditve: 30.07.2016

POLETJE OB NADIŽI / NADIŽA SUMMER FESTIVAL 2016

Vsako leto, v času poletne turistične sezone, se čisto na skrajnem zahodnem delu Slovenije, tik ob najtoplejši alpski reki Nadiži odvijajo koncertne dogodivščine na prostem.

Pod romantičnim zvezdnim nebom Breginja, bomo tokrat gostili Big Band DOM pod vodstvom Braca Doblekarja in vokalistko Ireno Vidic - s koncertnim repertoarjem nas bodo popeljali vse od slovenske popevke do jazz evergreenov.

11:00 - 14:00 voden ogled razstave ob 40. obletnici rušilnega potresa
19:30 - 23:00 Koncert Big Band Krško in Anika Horvat