Turistično društvo Jezersko

Anja Muri
Barbara Šemrov

ZGODOVINA

Turistično društvo Jezersko so osnovali in pravno registrirali leta 1933. Jezerjani so v njem videli skupnost, ki bo skrbela za hitrejši turistični razvoj, kar bo pomagalo privabiti v kraj čim več gostov in in s tem dohodek. Prav organiziranost v skupnem društvu samih lastnikov trgovin in penzionov je dokaz, da so bili Jezerjani pred drugo svetovno vojno zelo povezani in predani misli, da le s skupnimi močmi lahko obogatijo ponudbo kraja in tako naredijo Jezersko še bolj vabljivo in znano slovensko letovišče.

DANES

Turistično društvo je danes pomemben generato razvoja turistične dejavnosti na Jezerskem, saj deluje v dobrobit tako gostov kot turističnih ponudnikov. Med nalogami turističnega društva tako najdemo tudi delovanje pisarne TIC-a v poletnih mesecih in nudenje turističnih informacij skozi vse leto. Vzdržuje se internetna stran z vsemi, gostom potrebnimi informacijami in skrbi za promocijo kraja v medijih. Skupaj z ostalimi društvi sodelujemo pri organizaciji lokalnih prireditev.

PRIDRUŽITE SE NAM

Za izvedbo vseh aktivnosti in sodelovanje na prireditvah so vedno potrebne dobre ideje in pridne roke. Nagrada za požtrvovalno delo so zadovoljni gostje in veseli domačini. V letu 2012 pa nas čaka tudi izlet, ki ga bomo sooblikovali skupaj z vami!

Jezerska štorij

Datum prireditve: 01.07.2014

Zgornje Jezersko, Muzej Jenkova kasarna

Uprizoritev igre Jezerska štorija v edinstveni stavbi iz 16. stoletja.
Gre za humorne skeče, katerih vsebina je črpana s knjige Jezerske štorije, avotrja Andreja Karničarja.

Poletno dogajanje - Jezerska štorija

Prireditev traja od 01.07.2014 do 31.08.2014

Privlačen program, ki se odvija vse dni v tednu.
Vključuje vodene oglede, humorne igre, prikaze predelave volne, kulinarične delavnice, zeliščarske delavnice, čebelarske urice,...

Vasovanje na Šenkovi domačiji

Datum prireditve: 12.07.2014

Zgornje Jezersko, Šenkova domačija
Igra prikazuje vasovanje kmečkih fantov pod oknom deklet, v originalnem ambientu.

Ponovitev igre je tudi 2.08.2014

Pravljični vikend

Prireditev traja od 25.07.2014 do 27.07.2014

Zgornje Jezersko, v okolici Planšarskega jezera

Pravljični vikend združuje dva večera pravljic, pravljične delavnice, zabavne družinske igre in voden sprehod po kmetijah. Namenjen je družinam z majhnimi otroki.

www.jezersko.info

Jezerska štorija (Jezersko poletno dogajanje)

Prireditev traja od 05.08.2014 do 31.08.2014

Sklop izjemno zanimivih, dnevnih, brezlplačnih dogodkov z etnografsko in kulinarično tematiko. Vstop na dogodke je brezplačen.

Turistično društvo Jezersko
Zgornje Jezersko 57