Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistična tržnica TPLG Maribor, 13. marec 2018

Dodano: 14.03.2018

Druga turistična tržnica 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava se je odvijala 13. marca v Mercator centru Maribor Tabor. Učenci pomurskih in mariborskih osnovnih šol so svoje turistične naloge predstavljali mimoidočim na kar najbolj zanimiv in vabljiv način. Izstopala je izjemna tradicionalna kulinarika Pomurja, folklora, domiselne stojnice in otroška navihanost najmlajših učencev. Podeljenih je bilo enajst srebrnih in štiri zlata priznanja. Mentorjem in učencem čestitamo!

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Ljubljana, 6. marec 2018

Dodano: 07.03.2018

V torek, 6.3.2018 je Turistična zveza Slovenije v Mercator centru Ljubljana Šiška izvedla prvo tržnico letošnjega že 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na njej so učenci Ljubljanskih in okoliških osnovnih šol na kreativen in zabaven način predstavljali svoje turistične naloge in produkte na temo Kultura in turizem. Otroška razigranost in domišljija je pritegnila mnogo mimoidočih, da so pokukali na stojnice, sodelovali v nagradnih igrah, poskusili kulinarične dobrote, ki so jih učenci pripravili sami in se pri tem tudi naučili kaj novega. Podeljenih je bilo 11 srebrnih in 2 zlati priznanji. Vsem učencem čestitamo za lepe dosežke!

Galerije:

Turistične tržnice 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 15.02.2018

Vabimo vas na oglede turističnih tržnic 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo KULTURA IN TURIZEM, ki bodo potekale med 15. in 18. uro v večjih Mercatorjevih centrih po Sloveniji. Na njih bodo mladi predstavljali kulturna doživetja po svojih krajih. Vabljeni k ogledu!

Razpis 32. festival Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 13.09.2017

V šolskem letu 2017/2018 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo razpisujemo 32. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo KULTURA IN TURIZEM.

Kulturni turizem je zvrst turizma, pri kateri je osnovni motiv potovanja zavestno in aktivno spoznavanje ter doživljanje kulture obiskanih krajev ali/in pridobivanje znanja. Operativni načrt trženja kulturnega turizma Slovenije 2018-2020 ima v viziji zapisano: Slovenija bo leta 2020 prepoznavna kot destinacija kulturnega turizma za goste, ki prihajajo s primarnim in sekundarnim motivom kulture. Turiste želimo navdihniti, da odkrivajo kulturno bogastvo slovenske dediščine, umetnosti, festivalov ter prireditev, kulinarike in življenjskega sloga prebivalcev.

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Rok za prijavo na festival je 12. oktober 2017.

Več v priloženem dokumentu.