Kdo bo skuhal najboljše ajdove žgance in gobovo enolončnico? Pridite navijat za mlade talente, ki bodo s svojimi krožniki dokazali, da tradicija in ustvarjalnost hodita z roko v roki.
V oktobru se bo po vsej Sloveniji ponovno širil omamen vonj domačih jedi – prihaja 16. Zlata kuhalnica, priljubljeno tekmovanje mladih kuharskih talentov!
Letos bodo osnovnošolci pokazali svoje spretnosti pri pripravi ajdovih žgancev, gobove enolončnice ter osvežilnega jabolčno-hruškovega smoothia. Njihove jedi ne bodo le okusne – tekmovalci bodo poskrbeli tudi za čudovite pogrinjke in razstavne mize, ki bodo prava paša za oči.
Turistična zveza Slovenije organizira tekmovanje v sodelovanju s Turistično gostinsko zbornico Slovenije in Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Že šestnajsto leto zapored s tem dogodkom spodbujamo osnovnošolce k odkrivanju veselja do kuharskih in gostinskih poklicev.
Regijska tekmovanja bodo potekala od 2. do 16. oktobra 2025 na srednjih šolah za gostinstvo/gastronomijo in turizem.
Najboljše ekipe se bodo uvrstile na državno tekmovanje, ki bo 10. novembra 2025 na Brdu pri Kranju, v sklopu Gostinsko turističnega zbora Slovenije in prireditve Dnevi slovenskega turizma.
Kdo bo letos osvojil zlato, srebrno ali bronasto kuhalnico? Spremljajte nas in navijajte za mlade kuharske mojstre, ki s svojo ustvarjalnostjo pišejo prihodnost slovenske kulinarike.