Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Državno tekmovanje Turistični vodnik 2019

Dodano: 04.10.2019

V sredo, 2. oktobra 2019, je v Novem mestu potekalo državno tekmovanje mladih v turističnem vodenju – Turistični vodnik, ki ga je TZS letos organizirala že šesto leto zapored. Na državno tekmovanje se je uvrstilo 12 mladih, starih med 17 in 27 let, ki so na mladosten in odločen način predstavili bogato zgodovino Novega mesta. Izvedeli smo o življenju olimpionika Leona Štuklja, bivališču Julije Primicove, pesniku Dragotinu Ketteju in tudi prisluhnili njegovemu delu, pisatelju Janezu Trdini, Rastoči knjigi, o slikovitem novomeškem bregu, obnovljenem Kandijskem mostu, … vodenje pa smo zaključili ob okljuku reke Krke.

Strokovna ocenjevalna komisija je ob zaključku povedala, da je bila celotna letošnja generacija tekmovalcev izvrstna, zato je ob zaključku nagradila najbolje štiri kandidate. Zlato značko z bonom za obisk tečaja in opravljanje izpita za nacionalnega turističnega vodnika, ki ga podeljuje Turistično gostinska zbornica Slovenije, si je priboril Job Stopar (Gimnazija Kranj), srebrno značko in bon za obisk tečaja za nacionalnega turističnega vodnika si je zaslužila Maša Grmovšek (SŠGT Ljubljana), bronasto značko z isto nagrado pa si je priborila Klara Veronika Leonard (SŠ Izola). Četrto mesto na tekmovanju pa je zasedel Alen Golobič (SŠGT Novo mesto). Kandidati uvrščeni na drugo, tretje in četrto mesto so prejeli s strani potovalne agencije Collegium Mondial travel darilni bon za opravljanje hospitacije na izletu potovalne agencije. Vsem prejemnikom priznanj in tudi vsem ostalim udeležencem iskreno čestitamo za pogum in nova pridobljena znanja in bogate izkušnje.

Galerije: