Turistično društvo Šentilj

Turistično društvo Šentilj v Slovenskih goricah je bilo ustanovljeno leta 2017, z namenom spodbujanja turističnih aktivnosti v občini Šentilj v Slovenskih ter združevanja lokalnega prebivalstva. V sklopu društva delujejo spodaj naštete sekcije, ki skrbijo za organizacijo dogodkov in druge aktivnosti na svojem področju. Sodelujemo s turističnimi društvi sosednjih krajev pri organizaciji in izvedbi dogodkov. Želimo, da bi bil Šentilj v Slovenskih goricah ponos lokalnega prebivalstva in zanimiva destinacija za turiste.

Vsako leto se prirejajo slednji dogodki:

• Postavitev majskega drevesa
  • Prvomajski pohod na Plački vrh
  • Ilgovo
  • Kostanjev piknik
  • Postavljanje venčka in prižig lučk
  • Prihod Miklavža
  • Tihe jaslice – pohod na Pruh
  • Silvestrski pohod na Plački stolp

• Sekcije društva:
  • Plesna sekcija
  • Sekcija Keltska pot