Društvo za razvoj kmetijstva in turizma Planta

MESEC KRAŠKE KUHINJE

Prireditev traja od 07.10.2016 do 06.11.2016

Mesec kraške kuhinje s svojo dolgoletno tradicijo bogati jesensko pisano ponudbo na Krasu in vabi obiskovalce, da se poleg lepot narave naužijete tudi kraških kulinaričnih dobrot.

V Mesecu kraške kuhinje, ki letos praznuje že 20. let, vas bodo kraški gostinci, z izbranimi meniji in jedmi, popeljali v svet jesenskih dobrot Krasa, katerih rdeča nit bodo jedi iz divjačine ter rdeče penine Krasa.  Pri letošnjem jubilejnem mesecu sodeluje kar 13 gostinskih ponudnikov, ki so pripravili tipične kraške menije in jedi, ki jih bodo ponujali gostom od 7. oktobra do 6. novembra. Pet kraških vinarjev pa vabi, da jih obiščete v njihovih kleteh in preizkusite rdeče krake penine.

Osrednji dogodek bo potekal v Štanjelu, v soboto, 8. oktobra 2016 od 12. ure dalje v srednjeveškem ambientu dvorišča gradu. Ob kulturnem programu bodo potekale degustacije kulinaričnih dobrot in plemenitih kraških vin, na ogled bo razstava kamnoseških mojstrovin. Organizirana bo tudi delavnica penin, ki jo bo vodil zagotovo en boljših poznavalcev penin v Sloveniji, gospod Istenič.

Priloge:

Praznovanje 20.obletnice Meseca kraške kuhinje

Datum prireditve: 08.10.2016

Osrednji dogodek praznovanja Meseca kraške kuhinje bo potekal v Štanjelu, v soboto, 8. oktobra 2016 od 12. ure dalje v srednjeveškem ambientu dvorišča gradu. Ob kulturnem programu bodo potekale pokušine kulinaričnih dobrot, za katere bodo poskrbeli loklani gostnici, degustacije plemenitih kraških vin na vrhu katerih bodo rdeče penine krasa. Na ogled bo tudi razstava in prikaz kamnoseštva, dobrote Krasa pa bodo na voljo tudi na loklani tržnici. Organizirana bo tudi strokovna delavnica penin, ki jo bo vodil zagotovo en boljših poznavalcev penin v Sloveniji, gospod Istenič
Podroben program prireditve je dosegljiv na www.visitkras.info.

Priloge:

Prireditev ob začetku 21. Meseca kraške kuhinje

Prireditev traja od 18.09.2017 do 07.10.2017

Predstavitev sodelujočih gostincev v Mesecu kraške kuhinje 2017...
Preberi več

Prireditev ob začetku 21. Meseca krake kuhinje

Datum prireditve: 07.10.2017

Prireditev ob začetku 21. Meseca krake kuhinje
od 12. ure dalje bo na grajskem dvorišču poskrbljeno za okušanje kraške kulinarike in izbranih vin krakih vinarjev.

Vabljeni.

Dodatne info: tic.sezana@visitkras.info ali TD Planta

Prireditev ob začetku 22. Meseca krake kuhinje

Datum prireditve: 06.10.2018