Turistično društvo Šparžin

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

Pohod po poteh vodnih virov izolskega podeželja

Datum prireditve: 17.05.2014

Zbiranje pohodnikov med 8:30 in 9:00 pred Zadružnim domom v Kortah.

Prjave se sprejemajo do 14.05.2014. Prispevek je 12 € odrasli, otroci pa 6 €.

INFO:
041 345 984 /Rožana/
E: rozana.presern@gmail.com

Pohod po poteh vodnih virov izolskega podeželja

Datum prireditve: 21.05.2016

Pohod je namenjen predstavitvi vodnih virov ter obujanju običajev ob le-teh, spoznavanju zgodb, ki jih še danes z veseljem pripovedujejo starejši domačini.

Spoznali bomo divja zelišča in imeli zeleno malico, obiskali lokalne vinarje in okusili pristno domačo kosilo in sladico.
Hoja je po gozdni poti, ni zahtevna, pretežno v senci. Udeleženci pohoda si ob zaključku prireditve ogledajo razstavo slik na temo Kortežanske impresije ter glasujejo za "naj" sliko po njihovem izboru.

Rezervacija zelo zaželena (Rozana, 041 345 984).

Vreme bo lepo, prisrčno vabljeni.

Korte zadružni dom

Prireditev traja od 20.05.2017 do 20.04.2017

Pot gre po goznih poteh, mimo vodnih virov, ki so lepo ohranjeni. Loakla vodička Slavica Hrvatin  nas bo popelala v preteklost, zgodovino in nam povedala zanimive zgodbe,  naši nonotov in non.  Spoznali bomo , vinarje, olkarje, več kot 200 let strao vinsko  tro, domače gostilne in osmice. Opomogli si bomo z zeleno malico in lokalno minestro, enolončnico , bobiči. Naša tradicionalna sladica  fritula bo poslastica za sladokusce

Možno bo kupiti lokalna vina , oljčno olje, ki je v Kortah doma in še kaj se bo našlo. Slišali bomo tudi domačo petje Zenskega pevskega zbora .

Poskrbeli bomo za presenečenje za vsakega obiskovalca in spominek, ki ga dobi na koncu pohoda.

Pot je v glavnem po ravnem, lažji vzpon, klanec ki traja 5 minut. Pot je po gozdi utrjeni poti, s pogledom na Šmarsko cesto, na drugi strani pa hodim nad Sečoveljskimi solinami in Savudrijo.

Ni primerna za vozičke, ker gremo po gozdni poti. Imamo vedno 2 poti, tako, da se na začetku odlločimo daljšo 20 km in krajšo 10 km. Pot poteka okoli Kort, zato se lahko vsakdo vrne na izhodišče. Prisrčno vabljeni. Kontakt za prijave 041345984

Pohod Po poteh vodnih virov izolskega podeželja

Datum prireditve: 27.05.2017

Pohod Po poteh vodnih virov izolskega podeželja...