Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistično društvo Idrija

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

33. festival idrijske čipke, Idrija od 20. do 22. junija 2014

Prireditev traja od 20.06.2014 do 22.06.2014

V Idriji, slovenski prestolnici čipke, ohranjamo tradicijo ročno klekljane idrijske čipke s Festivalom idrijske čipke!

Festival se bo letos predstavil z bogatim programom za različne generacije. Združeval bo idrijsko čipko z dobrodelnostjo, modo, kulinariko, športom, tekmovanjem in izobraževanjem!

V Idriji, slovenski prestolnici čipke, ohranjamo tradicijo ročno klekljane idrijske čipke s Festivalom idrijske čipke!

Festival se bo letos predstavil z bogatejšim programom za različne generacije. Združeval bo idrijsko čipko z dobrodelnostjo, modo, kulinariko, športom, tekmovanjem in izobraževanjem!

 

Obiskovalce bodo zabavali Tony Cetinski, Nina Pušlar, Dj Yoco, skupina Malibu, brata Ćoralić, Vid Valič, Tomaž Škvarč Lisjak, TeJani in drugi gostje. Strokovni dogodki festivala temeljijo na razvoju idrijske čipke v koraku s časom, dopolnjuje pa jih privlačna vsebina za otroke in družine. Koncerti in glasbeni dogodki so za obiskovalce brezplačni.

 

Obiskovalce vabimo na ogled številnih razstav, katerih skupna otvoritev bo v petek ob 19. uri na gradu Gewerkenegg in na otvoritveno slovesnost Čipka je potovanje-v svet in spet k sebi ob 21.30 na Mestnem trgu. Nastopili bodo: pianist Armin Ćoralić, violinist Erin Ćoralić ter Vokalna skupina Radost Godovič, nosilka številnih mednarodnih nagrad in priznanj. Večer bo povezoval Vid Valič.

Vabljene družine, ljubitelji čipk in odlične kulinarike ter dobre zabave!

Program festivala je objavljen na www.festivalidrijskecipke.si

 

 

Program je v prilogi.

INFO:

Informacije za izlet v Idrijo v času festivala:
TIC IDRIJA, 05 37 43 916


www.visit-idrija.si

Priloge:

34. festival idrijske čipke

Prireditev traja od 19.06.2015 do 21.06.2015

Mednarodna, etnološka, gospodarska, kulturna, izobraževalna in zabavna prireditev v Idriji, kot uvod v poletne dni. Meto v tem času obiščejo vsi, ki jih idrijska čipka vedno znova navdušuje. V okviru Festivala idrijske čipke poteka vrsto dogodkov, ki aktivno vključujejo obiskovalce vseh starosti.

Dan za obisk Idrije

Datum prireditve: 27.08.2016

Dan za obisk Idrije

Sobota, 27.8.2016
8.00 - 18.00

Zadnjo avgustovsko soboto bo idrijski trg že v jutranjih urah oživela kulinarična tržnica lokalnih pridelkov in izdelkov z okoliških kmetij. Prireditev vam podaja namig za obisk mesta vpisanega na Unescov seznam svetovne dediščine ter kosila z idrijskimi žlikrofi. Čakajo vas aktivna doživetja v obliki vodenih ogledov, delavnic, prikazov, degustacij. Ljubitelji slovenske kuhinje boste lahko okušali idrijske žlikrofe z različnimi omakami, kupovali lokalno na tržnici, ustvarili svojo razglednico s pozdravom iz Idrije, si izdelali svoj žlikrof in se preizkusili tudi v veščini klekljanja.

Vabljeni na obisk, spoznavanje koščka Slovenije z bogato zgodovino in ustvarjalnimi ljudmi.
Na Idrijsko, kjer tradicija in pridne roke ustvarjajo najboljše. Vzemite si dan za potep in spoznajte Idrijo.


Jesenska tržnica

Prireditev traja od 13.10.2017 do 14.10.2017

Jesenska prireditev že 13 let krepi prepoznavnost in zavedanje o pomembnosti lokalne hrane in drugih produktov....
Preberi več

Šinkovčevi dnevi poezije Vojsko

Prireditev traja od 06.07.2019 do 07.07.2019

Šinkovčevi dnevi poezije (ŠDP) na Vojskem nad Idrijo(6.-7.7.2019) so prireditev, ki naj bi postala vsakoletna in bo splet  kulturnih in turističnih dogodkov, srečanje pesnikov in ljubiteljev poezije. Črtomir Šinkovec (1914-1983), rojen na Vojskem nad Idrijo,  je bil zgledni primer pravega slovenskega in predvsem primorskega literarnega samouka, ki postal intelektualec, pesnik, pisatelj,  zbiratelj in spodbujevalec pesništva, sposoben publicist in urednik in tudi prvi, ki je v svojih delih ovekovečil odmaknjene kraje vojskarske planote. ŠDP, ki se jih bodo udeležili pesniki različnih generacij s  Primorske in  zamejstva, pa tudi širše,  naj bi spodbujali ljubezen do slovenskega jezika, pesniško ustvarjalnost, izmenjavo pesniških veščin in  literarna druženja. Tako bi promovirali ne samo Šinkovčevo delo in izročilo, ampak tudi povečali zanimanje za literarno kulturno dediščino na Idrijskem, vzpodbudili mlade ustvarjalce,  obenem pa tudi povečali prepoznavnost Idrije in okolice v smislu kulturnega turizma.