Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistično društvo Sodražica

Turistično društvo Sodražica ima eno najdaljših tradicij med sodraškimi društvi z več kot 100 člani. Društvo deluje na prostovoljni bazi in sloni na tradiciji, saj deluje skozi celo leto, posebno pozornost pa daje večji teži urejenosti okolja in skrbi za ohranjanje in obujanje starih običajev in navad. Člani turističnega društva na prostovoljni bazi odlično izpeljejo Psoglavske dneve. Velik zalogaj je kulturna prireditev Tržni dan, ki predstavlja pomemben dejavnik v ohranjanju tradicije sejmov in domačih ter suhorobarskih obrti v Sodražici, predvsem pa pomeni eden redkejših elementov oživljanja kakovostne turistične ponudbe v občini. Društvo odlično sodeluje z Občino Sodražica, z vzgojno-izobraževalnimi organizaciji in drugimi društvi na območju občine, pri ustvarjanju in izboljševanju materialnih in drugih pogojev za razvoj turizma.

Pod okriljem Turističnega društva Sodražica deluje sekcija »Šedržanke«,v katero so vključene dekleta in žene sodraške občine. Namen sekcije je druženje - torej medsebojno povezovanje ter sodelovanje na raznih prireditvah, ki potekajo v okviru občine in izven in tako opozoriti na Sodražico in okoliške kraje ter na delo in življenje ljudi, ki živijo v teh krajih.

Turistično društvo Sodražica deluje pod vodstvom predsednika Jožeta Levstka, kateri s svojimi idejami, delom, zlasti pa s svojo posebno energijo in sposobnostjo nagovori vsakega posameznega človeka, da s svojo predanostjo pristopi k društvu. Da je društvo dobro izpeljalo zadane cilje, je dokaz tudi priznanje Občine Sodražica, ki ga je dobilo kot pohvalo in vzpodbudo za nadaljnje delo. 

 

Psoglavski dnevi 2017

Prireditev traja od 23.06.2017 do 25.06.2017

Prireditev Psoglavski dnevi poživijo dogajanje v Sodražici, saj je to edina prireditev, s katero se želi kraj Sodražica s svojimi kulturno-etnološkimi zanimivosti predstaviti širšemu občinstvu. ...
Preberi več