Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistično društvo Sodražica

Turistično društvo Sodražica ima eno najdaljših tradicij med sodraškimi društvi z več kot 100 člani. Društvo deluje na prostovoljni bazi in sloni na tradiciji, saj deluje skozi celo leto, posebno pozornost pa daje večji teži urejenosti okolja in skrbi za ohranjanje in obujanje starih običajev in navad. Člani turističnega društva na prostovoljni bazi odlično izpeljejo Psoglavske dneve. Velik zalogaj je kulturna prireditev Tržni dan, ki predstavlja pomemben dejavnik v ohranjanju tradicije sejmov in domačih ter suhorobarskih obrti v Sodražici, predvsem pa pomeni eden redkejših elementov oživljanja kakovostne turistične ponudbe v občini. Društvo odlično sodeluje z Občino Sodražica, z vzgojno-izobraževalnimi organizaciji in drugimi društvi na območju občine, pri ustvarjanju in izboljševanju materialnih in drugih pogojev za razvoj turizma.

Pod okriljem Turističnega društva Sodražica deluje sekcija »Šedržanke«,v katero so vključene dekleta in žene sodraške občine. Namen sekcije je druženje - torej medsebojno povezovanje ter sodelovanje na raznih prireditvah, ki potekajo v okviru občine in izven in tako opozoriti na Sodražico in okoliške kraje ter na delo in življenje ljudi, ki živijo v teh krajih.

Turistično društvo Sodražica deluje pod vodstvom predsednika Jožeta Levstka, kateri s svojimi idejami, delom, zlasti pa s svojo posebno energijo in sposobnostjo nagovori vsakega posameznega človeka, da s svojo predanostjo pristopi k društvu. Da je društvo dobro izpeljalo zadane cilje, je dokaz tudi priznanje Občine Sodražica, ki ga je dobilo kot pohvalo in vzpodbudo za nadaljnje delo. 

 

Psoglavski dnevi v Sodražici

Prireditev traja od 27.06.2014 do 29.06.2014

petek: 501 fest

sobota: Kulinarično tekmovanje v kuhanju govejih vampov

Dan športa 

Večer na trgu

nedelja: Tržni dan


občina Sodražica pred nekaj leti pristopila skupaj še s 14 drugimi občinami. Prav tako prireditev pomaga k promociji geografske označbe »Ribniška suha roba«, saj poizkuša oživiti ali ohraniti že skoraj pozabljena znanja in spretnosti izdelovanja suhe robe in vzpodbuditi tradicijo suhorobarskih panog. S prireditvijo ne želimo zgolj prikazati kulturne dediščine, ki je značilna za neko zgodovinsko obdobje teh krajev, pač pa zdramiti motive za razmislek o novih oblikah ustvarjalnosti, ki jih na tem prostoru še kako primanjkuje. Prireditev Psoglavski dnevi poživijo dogajanje v Sodražici, saj je to edina prireditev, s katero se želi kraj Sodražica s svojimi kulturno-etnološkimi zanimivosti predstaviti širšemu občinstvu. 

VAMPIJADA

Datum prireditve: 25.04.2015

Turistično društvo Sodražica v sodelovanju z Občino Sodražica vabi na VAMPIJADO, ki bo v soboto, 25. aprila 2015, ob 9. uri, na parkirišču ob novem trgovskem centru v Sodražici. Dogajanje bo popestril nastop turške folklorne skupine.

Na tekmovanje v kuhanju govejih vampov se lahko prijavijo ekipe, ki jih sestavljajo maksimalno 3 člani. Najboljša ekipa po izboru strokovne komisije in obiskovalcev bo nagrajena.

Pravila tekmovanja in prijavnice vam pošiljamo v priponki. Izpolnjeno prijavnico posredujete Turističnemu društvu Sodražica, Trg 25. maja 3, 1317 Sodražica, do vključno 20. aprila 2015. Dodatne informacije dobite na tel. št. 041 620 090-Jože ali 051 617 727-Petra.

Vabimo vas, da poskusite skuhati najboljše goveje vampe, obenem pa povabite tudi svoje navijače, da skuhane jedi tudi poizkusijo ter seveda, da navijajo za vas!

 

 

Priloge:

Psoglavski dnevi 2015

Prireditev traja od 26.06.2015 do 28.06.2015

Petek, 26. junij 2015 bo na igrišču pri OŠ Sodražica za mlade in mlade po srcu potekal »501 FEST«. Bandu 501 bodo na odru delali družbo in skrbeli za dobro glasbo Nina Pušlar, San di ego in Band K-Rocks.

 

Sobota, 27. junij 2015 bo tudi letos namenjena »DNEVU ŠPORTA«. Žoga bo osrednji predmet na nogometnem in odbojkarskem igrišču; v večernih urah pa smeh veseloigre Mladinskega kluba Sodražica in zvok tamburic Tamburaškega orkestra Sodražica na »VEČERU NA TRGU«.


Osrednji del Psoglavskih dni bo tradicionalni - letos že enajsti »TRŽNI DAN«, ki bo potekal v nedeljo, 28. junija 2015.

Med prikazom starih obrti bo Tržni dan bogat s kulturno-zabavnim programom - domačih in gostujočih skupin, otroškimi delavnicami, razstavami ter kulinaričnimi dobrotami.

Tržni dan bo prikazoval stare kmečke in suhorobarske obrti ter bo obujal starodavne trgovske oz. sejemske tradicije.

Že izumirajoče suhorobarske in lončarske obrti bodo prikazovali izkušeni izdelovalci, vsi obiskovalci pa bodo na prireditvi imeli tudi možnost brezplačno izdelovati suhorobarske oz. lončene izdelke.

V popoldanskih urah pa bo sledila zabava z Ansamblom Franca Miheliča.

VAMPIJADA

Datum prireditve: 23.04.2016

Turistično društvo Sodražica v sodelovanju z Občino Sodražica vabi na VAMPIJADO, ki bo v soboto, 23. aprila 2016, ob 9. uri, na parkirišču ob novem trgovskem centru v Sodražici. Za zabavo bo poskrbljeno!

Na tekmovanje v kuhanju govejih vampov se lahko prijavijo ekipe, ki jih sestavljajo maksimalno 3 člani. Najboljša ekipa po izboru strokovne komisije in obiskovalcev bo nagrajena.

Pravila tekmovanja in prijavnice vam pošiljamo v priponki. Izpolnjeno prijavnico posredujete Turističnemu društvu Sodražica, Trg 25. maja 3, 1317 Sodražica, do vključno 18. aprila 2016. Dodatne informacije dobite na tel. št. 041 620 090-Jože ali 051 617 727-Petra.


Vabimo vas, da poskusite skuhati najboljše goveje vampe, obenem pa povabite tudi svoje navijače, da skuhane jedi tudi poizkusijo ter seveda, da navijajo za vas!