Kulturno turistično društvo Vaneča

KTD Vaneča je bilo ustanovljeno leta2000. Ustanovljeno je bilo z namenom ohranjanja kulturne dediščine, prepoznavnosti kraja in povezovanju njenih prebivalcev v vasi. Smo člani ZKTD Puconci ter PTZ Murska Sobota.Obujamo običaje , kot je pustni pohod in kresovanje. Ob dnevu žena pripravimo prijeten večer za vse ženske in ob koncu leta obisk Božička za naše najmlajše.Družimo se na predvečer prvega Maja s prižigom kresa in enkrat letno se odpravimo na strokovno ekskurzijo po naši lepi Sloveniji in izven njenih meja. Dolge zimske večere , pa si popestrimo z gledališkimi predstavami v izvedbi domačih ljubiteljskih skupin . Za zdravje pa poskrbimo z udeležbo na pohodih in enega organiziramo tudi mi , POHOD OB DNEVU MLADOSTI.