Kulturno turistično društvo Puconci

Püconsko senje

Datum prireditve: 27.05.2012

KTD Puconci vas vabi na letošnje Püconsko senje, ki bo v nedeljo, 27. maja 2012.

Priloge:

Puconsko senje

Datum prireditve: 25.05.2014

Predstavitev izdelkov domače obrti in kulturno zabavni program. Prireditev bo potekala v parku pred evangeličansko cerkvijo v Puconcih. Pričetek ob 8:00. Prisrčno dobrodošli.

kontakt: tel:031 322 973, e-mail: katarina.katica@gmail.com

Dödolijada in kulinarična razstava za zlato kijanco

Prireditev traja od 04.10.2014 do 05.10.2014

Igrišče pri Osnovni šoli Puconci

Dödolijada in Zlata kijanca je že tradicionalna prireditev. Izvaja se v okviru občinskega praznika občine Puconci. Je kulturno turističnega značaja. Prireditev Dödolijada in Zlata kijanca se izvaja kot tekmovanje v pripravi dödolov in razstavi kulinaričnih izdelkov. Osnovni namen te prireditve je ohranjanje pristnih domačih jedi, značilnih za območje Prekmurja. Predstavlja tudi nov turistični produkt, ki bogati turistično ponudbo območja. Dödolijada je zelo odmevna širom po Sloveniji in tujini, saj z izrečeno besedo dödoli, turist takoj spozna da gre za Prekmurje, saj smo značilni po tej jedi. S predstavitvijo dödolov smo nepogrešljivi na sejmu TIP in Radgonskem velesejmu, kot tudi v središču manjših dogajanj. Prireditev nudi obiskovalcem, predvsem pa turistom, pravo doživetje, ki ponuja obilo kulinaričnih in kulturnih užitkov. Dödolijada je tekmovalnega značaja, saj se v pripravi, izgledu in okusu dödolov pomerijo ljubitelji kuhanja in amaterji. Nekoč se je kuhalo v kotličku in kurilo z drvmi, zato se s to prireditvijo obujajo spomini na stare čase.

KTD PUCONCI

Puconci 80

9201 Puconci

Priloge:

Püconsko senje

Datum prireditve: 31.05.2015

Püconsko senje obrti in kulturno zabavni program. Prireditev bo potekala v parku pred evangeličansko cerkvijo
v Puconcih.
Pričetek ob 8:00.