Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistično društvo Mežica

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

KRESNI VEČER

Datum prireditve: 10.06.2017

Bliža se obdobje poletnega solsticija ali kresa, ki v ljudskem izročilu velja za enega najskrivnostnejših obdobij letnega koledarja. Kres so v preteklosti praznovali mežiški rudarji, praznujmo ga tudi mi!

10. junija ob 20.00 uri vljudno vabljeni na kresni večer v Mežico, pred Narodni dom, kjer bomo lahko prisluhnili zvokom Pihalnega orkestra rudnika Mežica in Moškega pevskega zbora Mežiški knapi.

Prireditev se odvija v sklopu GEOfestivala 2017, ki se izvaja v okviru projekta EUfutuR – program INTERREG Slovenija-Avstrija 2014-2020.

VRTNA ČAJANKA PRI BARGATEJEVIH

Datum prireditve: 23.06.2017

V scenariju prireditve je zamišljena čajanka pred angleško vilo, na katero so k zakoncema Barget povabljeni eminentni gostje; s prihodom vsakega gosta bo predstavljena določena historična kreacija. ...
Preberi več

63. pustni karneval v MEŽICI

Datum prireditve: 10.02.2018

Turistično društvo Mežica letos organizira že 63. PUSTNI KARNEVAL.

Pridružite se nam 20. februarja 2018, na platoju pred Občino Mežica.

Prijave in predstavitev mask od 14.00 ure do 14.45 ure na platoju pred Občino Mežica.

Povorka krene proti Narodnem domu po glavni cesti ob 15.00 uri, kjer nas bo pričakal DJ BORIS.

Najizvirnejše maske bodo nagrajne, poleg tega se bomo lahko posladkali s slastnimi krofi, toplim čajem in bonboni.

Vabljeni vsi, maske, simpatizerji in vsi ljudje dobre volje!!

KRESNI VEČER

Datum prireditve: 16.06.2018

Bliža se obdobje poletnega solsticija ali kresa - kres so v preteklosti praznovali mežiški rudarji, praznujmo ga tudi mi!...
Preberi več

17. Barbarin sejem

Datum prireditve: 07.12.2019

V spomin na 350-letno rudarsko tradicijo našega kraja in v počastitev svete Barbare - zavetnice rudarjev TD Mežica tudi letos, v sodelovanju z Občino Mežica in Komunalo Mežica, pripravlja Barbarin sejem.

Na sejmu se bodo predstavili številni ponudniki z adventnim okrasjem, nakitom, voščilnicam ter pleteninami, kupiti pa bo mogoče tudi medene izdelke in kulinarične dobrote koroških kmetij.

Vabljeni v središče Mežice, 7.12.2019, od 8.00 ure dalje!