Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistično društvo Vigred Metlika

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

35. VINSKA VIGRED V BELI KRAJINI

Prireditev traja od 19.05.2017 do 21.05.2017

35. VINSKA VIGRED V BELI KRAJINI
Metlika, 19., 20. in 21. maja 2017

V maju, ko se pomlad že spogleduje s poletjem,
oživi staro mestno jedro Metlike.

Vljudno vabljeni na največji vinski festival v Sloveniji
— 35. Vinsko vigred v Beli krajini

 

Tridnevni festival vin vedno znova privabi domače in tuje ljubitelje vrhunskih belokranjskih vin. Praznik nagrajenih vin, belokranjskih dobrot in promocije etnoloških posebnosti ter kulturnih dosežkov se je v več kot v treh desetletjih močno usidral med slovenske turistične dogodke. 19., 20., in 21. maja 2017 bo po starem mestnem jedru dišalo po belokranjskih dobrotah, jagenjčku in odojku z ražnja, belokranjski pogači …

Gostje se bodo lahko naučili peči to zaščiteno kulinarično posebnost, pokušali najboljša belokranjska vina, ogledali si bodo kulinarično razstavo in razstavo domače obrti, spremljali pester in raznolik kulturni program in še veliko več.

Na vigredi so aktivni tudi rekreativci. Že 35. leto se bodo iz Ljubljane na vigred odpravili kolesarji in 11. leto bo organiziran devetkilometrski Urbanov tek.

MODRIJANI, MEJAŠI, TANJA ŽAGAR
ZGUBIDANI, SKUPINA VODOMEC
Slavnostna otvoritev in podelitev šampionov vin ter kronanje kraljice metliške črnine 2016 bo v petek, 19. maja ob 20.30.
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Lja1PGCgQB0

Več na: www.vinska-vigred.si

Priloge:

MLADA PORTUGALKA V BELI KRAJINI

Datum prireditve: 21.10.2017

MLADA PORTUGALKA 2017

NIHČE NI RAD SAM, TUDI VINO NE

 

Ljubitelji jeseni, trgatve, vinskih dogodkov in zabave se vsako leto vse raje vračajo v Belo krajino. Ko se napolnijo belokranjske kašče in vinski hrami, dežela zablesti v jesenskih barvah. V soboto, 21. oktobra 2017 bosta Društvo vinogradnikov Metlika in Turistično društvo Vigred Metlika na metliškem gradu že devetič zapored pripravila vinski festival Mlada portugalka, ki v popoldanskih in večernih urah na metliški grad pritegne številne Belokranjce,  pa tudi obiskovalce iz vseh koncev Slovenije. 

 

Posebnost portugalke je, da v zgolj nekaj tednih iz mošta dozori v mlado vino ter ponuja takojšnje užitke. Mlado vino je sveže, lahkotno pitno in sortno aromatično v vonju. Ko se prične družiti s pečenimi kostanji, se zgodi prava mala čarovnija.

 

Že ob 12. uri vas prisrčno vabimo na staro mestno jedro, kjer se boste lahko s kozarcem pristnega belokranjskega vina sprehodili ob stojnicah lokalnih pridelovalcev tradicionalnih in sodobnih izdelkov. Dobrodošle so tudi družine z otroci, saj bo v Belokranjskem muzeju ob 13. uri organizirana poučna otroška ustvarjalna delavnica, ob 14. uri pa bo Plesno društvo Krokar poskrbelo za jesensko plesno rajanje. Ob 15.00 bo po trgu dišalo po topli belokranjski pogači, saj bo Društvo kmečkih žena v Konzumu pripravilo delavnico peke belokranjske pogače. Uro pozneje se bo začel uradni program, ko bodo na prireditveni prostor pred metliški grad prispeli konji z vozom, s portugalko in predsednikom Društva vinogradnikov ter kraljico metliške črnine. V sod, v katerem bo mlado vino, bodo zabili pipo in točenje portugalke se bo pričelo. Prav tako bo na prireditvi potekala trgatev potomke najstarejše trte modre kavčine z mariborskega Lenta, ki raste pred metliškim gradom. Trgatev poteka po starih običajih, grozdne jagode vinske kraljice ročno stisnejo in jih ločijo od pecljev. Nato bo aktualna kraljica metliške črnine Katarina Plut po starem običaju grozdne jagode stlačila z nogami. Kulturni program bo popestrila Folklorna skupina Bled in Tamburaška skupina Carmen Cord.

 

Na festivalu mlada vina predstavijo številni priznani belokranjski vinarji, za kulinarične užitke pa poskrbijo gostinci, združeni v projektu Okusi Bele krajine. V večernih urah bo za dobro vzdušje in veselje vse tja do  2. ure zjutraj poskrbela glasbena skupina Dežur. Proglasili bodo najboljšo mlado portugalko po mnenju obiskovalcev, na prireditvi pa bo na ogled tudi fotografska razstava Turizem smo ljudje.

Prireditev Mlada portugalka v Beli krajini postaja iz leta v leto vse bolj prepoznavna, odmevna in prispeva pomemben delež k prepoznavnosti Metlike na turističnem zemljevidu Slovenije.

 

Dobrodošli v Belo krajino, veselimo se druženja z vami ob odlični vinski kapljici in kulinariki.

 

 

Facebook stran festivala: Mlada portugalka v Beli krajini Video festivala: https://www.youtube.com/watch?v=3D6kSUhZ_kM


Priloge:

METLIŠKO OBREDJE ZAVIRANJE KOLA

Datum prireditve: 02.04.2018

Prikaz ljudskega običaja na Vuzemski ponedeljek...
Preberi več

VINSKA VIGRED V BELI KRAJINI

Prireditev traja od 18.05.2018 do 20.05.2018

Vinska vigred je z več kot 20 tisoč obiskovalcev že vrsto let največji festival vina v Sloveniji....
Preberi več

MLADA PORTUGALKA V BELI KRAJINI

Prireditev traja od 20.10.2018 do 21.10.2018

Mlada portugalka je jesenski vinski festival obarvan z belokranjsko kulinariko in mladim vinom. Rdeča nit zgodbe je prikaz belokranjskih običajev in vinske kulture. ...
Preberi več