Turistično društvo Dovje - Mojstrana

TD Dovje - Mojstrana pokriva območje Belce, Dovjega, Mojstrane in Zgornje Radovne. Organiziramo športno prireditev Juriš na Dovško Babo (junij), kulturno-etnološki Večer na vasi (julij), Veseli december. V naši turistični pisarni nudimo pomoč pri posredovanju sob in športnih storitev ter vodenja. Več na naši spletni strani www.mojstrana.com.

6. Juriš na Dovško Babo

Datum prireditve: 28.05.2016

Turistično društvo Dovje - Mojstrana od leta 2011 organizira Juriš na Dovško Babo - tek, kolesarjenje in nordijsko hojo. Tekmovalci se povzpnejo po 6,3 km dolgi makadamski poti iz središča vasi Dovje proti Dovški Babi do idiličnega rovta na Ravnah. Višinska razlika proge je 430 metrov. Ob tem je organiziran tudi krajši tek za otroke in vodena otroška animacija.

31. Večer na vasi Dovje

Prireditev traja od 09.07.2016 do 10.07.2016

To je lokalna prireditev z najdaljšo tradicijo, saj bo letos doživela že 31. ponovitev. Kulturni program z etnološkim poudarkom poteka na sobotni večer v začetku poletja in se zaključi z veselico. Z večerom na vasi je začela Sekcija za ljudske običaje pri Kulturnem društvu Jaka Rabič, danes pa organizacijo prireditve v sodelovanju z ostalimi društvi vodi Turistično društvo Dovje - Mojstrana.
Pripravili bomo otvoritev poslikave hiš na Dovjem, na prireditvi pa se bosta srečala Vandotov junak Kekec in junak Triglavskih pravljic Gregec. Za zabavni del prireditve bo poskrbela narodno zabavna glasbena skupina Zgornjesavci.

24. Aljaževi dnevi

Prireditev traja od 26.08.2016 do 28.08.2016

Tridnevni kulturni program se zavrti v počastitev na župnika Jakoba Aljaža, ki je s postavitvijo Aljaževega stolpa na vrhu Triglava opozoril na naš slovenski prostor. Obiskovalci lahko uživajo v besedi, sliki in pesmi, vse skupaj pa popestrijo zanimivi gosti. V soboto dopoldne se lahko udeležite tradicionalnega Gustlnovega pohoda na Dovško Babo, v nedeljo pa spremljate zaključek v Vratih, kjer poleg pestrega programa poteka tudi slavnostna maša v spominski kapelci.

1. ALJAŽEV NOČNI TEK

Datum prireditve: 27.08.2016

• Aljažev nočni tek
  • -          Občina Kranjska Gora – vas Mojstrana

-          Sobota, 27.08.2016 s startom tekačev ob 21.00 uri

-          Turistično društvo Dovje-Mojstrana

-          GRS Mojstrana

Ob vznožju smučišča Mojstrana.

-          Dolžina proge cca. 2060 m s cca. 240 metri višinske razlike – zahtevna proga.

-          Proga poteka od vznožja do vrha smučišča Mojstrana in nazaj do vznožja (2 kroga).

-          Proga je več čas primerno označena.

Tekmovalne kategorije so ločene po spolu in starosti:

A: moški do 35 let

B: moški starejši nad 35 let

C: ženske do 35 let

D: ženske nad 35 let

Turistično društvo Dovje-Mojstrana: info@mojstrana.com ali na dan tekmovanja do pol ure pred štartom.

Štartnina znaša 5,00 EUR in se plača na prireditvenem prostoru 24. Aljaževih dni v soboto, 27.08.2016 od 17.00 ure do 20.30 ure.

Več v prilogi!

Priloge:

Božično - novoletna tržnica; četrtek - nedelje

Prireditev traja od 27.11.2016 do 01.01.2017

Božično - novoletna tržnica od četrtka do nedelje na trgu olimpijcev Mojstrana