Turistično športno društvo Kostel

Izbrano turistično društvo še ni opisa!

Koledar prireditev TŠD Kostel v letu 2016

Prireditev traja od 01.01.2016 do 31.12.2016

Koledar prireditev se nahaja v priponki.
Informacije in povezave:

Predsednik društva je dr. Stanko Nikolič

info: www.tsdrustvo-kostel.si
e-mail: info@tsdrustvo-kostel.si

Priloge:

26. KKR - mednarodni ekološki spust - Eko Kolpa 2016 - ob dnevu vode in zemlje

Datum prireditve: 09.04.2016

Mednarodni ekološki spust - Slovenske reke - Eko Kolpa 2016 je tudi letos namenjen predvsem ozaveščanju udeležencev in širše javnosti o pomembnosti ohranjanja neokrnejnega naravnega okolja. Sodelujoči šolarji iz Slovenije in Hrvaške, potapljači, ribiči in rekreativci bodo že 26. odstranjevali navlako iz reke Kolpe in njenih bregov in tako prispevali svoj delež k ohranjanju njene neokrnjene naravne lepote. Želimo vas povabiti na dogodek namenjen obeležitvi mednarodnega dneva vode in dneva zemlje, na dogodek, ki je namenjen sroščenem druženju in zabavnemu čolnarjenju na območju 50 kilometrov reke Kolpe.

20. vodeni pohod po Kostelski grajski pešpoti

Datum prireditve: 27.04.2016

Tradicionalni  pohod po Kostelski grajski pešpoti od Gornje Žage pri Kostelu do gradu Kostel in nazaj. Pot poteka po urejeni poti v objemu čudovite narave, ki se začne prav v tem obdobju prebujati iz zimskega spanja in se odene v čudovite pomladne barve. Prireditev ima rekreativni značaj in je primerna za vse pohodnike, družine in kolesarje.

Kresovanje, družabno srečanje

Prireditev traja od 29.04.2016 do 30.04.2016

Pred 1. majem, praznikom dela vas vabimo v petek, 29. aprila na tradicionalno Kresovanje v Kostelu, kjer se bomo ob kresu prijetno zabavali pozno v noč. Kres bomo zakurili na kamp zemljišču ob reki Kolpi v Fari. S seboj prinesite predvsem dobro voljo.

27. kajak, kanu, rafting mednarodni tekmovalni spust \

Datum prireditve: 01.05.2016

1. maja vas vabimo na mednarodni spust s kajaki, kanuji, rafti in minirafti po reki Kolpi od Srobotnika do Fare. Dolžina proge je 11 kilometrov. Zaželjena je uporaba lastnih plovil, vendar se lahko s predhodnim dogovorom z organizatorjem dogovorite za najem čolna z vodičem ali brez.
Rafting in minirafting štejeta za državno prvenstvo Slovenije.
Informacije: TŠD Kostel
mail: info@tsdrustvo-kostel.si