Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turistično društvo Jezersko

Upravni odbor:
Polona Virnik Karničar - predsednica
Rok Teul - tajnik
Marko Meško - blagajnik
Davo Karničar
Brane Žagar
Luka Skuber
Rihard Murn

Nadzorni odbor:
Milan Milošič – predsednik
Anja Muri
Barbara Šemrov

ZGODOVINA

Turistično društvo Jezersko so osnovali in pravno registrirali leta 1933. Jezerjani so v njem videli skupnost, ki bo skrbela za hitrejši turistični razvoj, kar bo pomagalo privabiti v kraj čim več gostov in in s tem dohodek. Prav organiziranost v skupnem društvu samih lastnikov trgovin in penzionov je dokaz, da so bili Jezerjani pred drugo svetovno vojno zelo povezani in predani misli, da le s skupnimi močmi lahko obogatijo ponudbo kraja in tako naredijo Jezersko še bolj vabljivo in znano slovensko letovišče.

DANES

Turistično društvo je danes pomemben generato razvoja turistične dejavnosti na Jezerskem, saj deluje v dobrobit tako gostov kot turističnih ponudnikov. Med nalogami turističnega društva tako najdemo tudi delovanje pisarne TIC-a v poletnih mesecih in nudenje turističnih informacij skozi vse leto. Vzdržuje se internetna stran z vsemi, gostom potrebnimi informacijami in skrbi za promocijo kraja v medijih. Skupaj z ostalimi društvi sodelujemo pri organizaciji lokalnih prireditev.

PRIDRUŽITE SE NAM

Za izvedbo vseh aktivnosti in sodelovanje na prireditvah so vedno potrebne dobre ideje in pridne roke. Nagrada za požtrvovalno delo so zadovoljni gostje in veseli domačini. V letu 2012 pa nas čaka tudi izlet, ki ga bomo sooblikovali skupaj z vami!

Ovčarski bal

Datum prireditve: 10.08.2014

Planšarsko jezero

Najstarejša slovenska etnografska prireditev, letos že 56 po vrsti.
Program: prigon ovac s planine, striženje in predelava volne, lokalna kulinarika, domača glasba in ples.

 

TIC Jezersko
Zg. Jezersko 57
+386 51 219 282
tic@jezersko.si
www.jezersko.info