Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

RSS Turistične zveze Slovenije


Kaj je RSS?

RSS je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero ste lahko samodejno obveščeni o temah, ki vas zanimajo. Ni vam treba na spletno stran, da bi videli, ali je bil napisan kakšen nov članek ali novica, lahko uporabljate RSS, ki vas na to opozori vsakokrat, ko se to zgodi.


Kako lahko uporabljamo RSS?

Na splošno potrebujete samo odjemalca (program) za RSS-datoteke. Ta program izpisuje informacije, ki jih pridobi iz raznih RSS-kanalov (tematsko razdeljene informacije, npr. šport, zabava, ...). Po odločitvi za RSS-odjemalca se morate odločiti, katere RSS-kanale želite pregledovati. Turistična zveza Slovenije vam ponuja naslednje RSS kanale:

 • Novice - kanal na katerem se prikazujejo samo novice (povezava)
 • Prireditve - kanal na katerem se prikazujejo vse prireditve (povezava)
 • Dogodki - kanal na katerem se prikazujejo dogodki vse naših projektov (povezava)
 • Vsa aktivnost - kanal, ki vključuje aktivnost vseh treh zgornjih kanalov (povezava)


Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari:

Vsi trije našteti brskalniki imajo RSS odjemalce že vgrajene. Ko izberete želen kanal v enem izmed naštetih brskalnikov, se vam odpre novo okno, v katerem izberete Subscribe to this feed, si nastavite poljubni naslov kanala in lokacijo, kamor se bo kanal shranil.


Spletni odjemalci:

Spodaj je seznam treh popularnih spletnih RSS odjemalcev. Pri posameznem odjemalcu imate vse 4 možne prijave na naše RSS kanale. Ob kliku na povezavo vam bo odprlo stran odjemalca na kateri potrdite prijavo.


Aplikacije:

 • RSS-Bandit (prenos)

  Program nastavite tako, da izberete gumb File in v podmeniju izberete New Subscription. Odprl sem vam bo čarovnik v katerem kliknite gumb Next, nato izberite možnost I will enter the URL of the web feed or page, kliknite Next in vpišite želeno povezavo (primer: http://www.turisticna-zveza.si/rss-novice/). Vse povezave najdete zgoraj.

  Program bo nato nekaj časa iskal kanal in vam nato odprl okno v katerem izberite ime, lokacijo in kategorijo. Ko vpišete vse podatke kliknite na gumb Next. V naslednjih oknih vam ni potrebno spreminjati ničesar. Ko pridete do konca čarovnika kliknite na gumb Finish.


 • Feedreader (prenos)

  Navodila pri tem programu so v slovenščini, saj lahko pri namestitvi programa izberete slovenski jezik. Nov kanal dodate tako, da kliknete levo zgoraj Datoteka, Novo in Vir. V vnosno okno pa vpišite pot do kanala, ki si jo najdete v zgornjem seznamu. Nato je potrebno vpisati še ime kanala. Postopek ponovite za vse želene kanale.

Drugi odjemalci:

Če želite uporabljati nek drug odjemalec lahko najdete seznam povezav do kanalov zgoraj.