Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistična tržnica TPLG Maribor, 28. marec 2017

Dodano: 29.03.2017

Karavana vseslovenskega festivala Turizmu pomaga lastna glava se je včeraj, 28. marca 2017 ustavila v Mercator centru Maribor Tabor. Osnovnošolke in osnovnošolci so z izredno prizadevnostjo, sporočilno izvirnostjo in mnogi tudi z občudovanja vrednim talentom mimoidočim v praksi prikazali povednost svojih turističnih nalog. Domiselne, iskrive pa tudi zelo poučne predstavitve so pri obiskovalcih naletele ne le na pozornost temveč na obče odkrito odobravanje. Marsikatera naloga predstavljena na stojnicah je učinkovit in tudi v realnem življenju preverljiv namig starejšim turističnim delavcem, kako posamezni kraj približati sodobnemu turistu in s tem ponuditi ljudem nova delovna mesta, krajem pa večjo in učinkovitejšo prepoznavnost. Komisija nikakor ni imela lahkega dela. Ena naloga je bila boljša od druge, vsak nastop pa je bil nekaj posebnega. Slišali smo marsikaj zanimivega in poučnega, prisluhnili smo lahko ubranemu petju in harmoniki ter se zapletli v pogovor z zmagovalcem prvega slovenskega Survivorja Alenom Perkličem, ki se je tržnice udeležil skupaj s sodelujočo šolo. Zlata priznanja so prejele OŠ Sv. Ana, OŠ Ljudski vrt Ptuj in OŠ Pohorskega bataljona Oplotnica. 

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Celje, 23. marec 2017

Dodano: 24.03.2017

Eksplozija idej, čustev, ustvarjalnosti, povezovanja se je sprostila v četrtek, 23. marca 2017 v Mercator centru Celje, ko je prostor napolnila mladost in radost šestnajstih osnovnih šol. Odvijala se je četrta predstavitev turističnih projektov, ki so jih izdelali mladi turistični delavci in jih predstavljali mimoidočim. Vabljivi in domiselni programi, energije polni mladi so vabili v svoje kraje na zabavne prireditve in le malokdo je ostal neprizadet ob vsem tem vrvenju. Zlata priznanja so prejele OŠ Ob Dravinji, OŠ Loče, OŠ Podčetrtek,  OŠ Slivnica pri Celju, OŠ Primoža Trubarja Laško, OŠ Antona Aškerca Rimske Toplice in OŠ Šmartno v Tuhinju.

Prihodnji teden, v torek, 28. marca 2017, vabljeni v Mercator center Maribor Tabor. 

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Trebnje, 21. marec 2017

Dodano: 22.03.2017

Mercator center Trebnje je včeraj, 21. marca 2017, gostil turistično tržnico 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo Potujem, torej sem. Na njej se je predstavilo sedem ekip osnovnih šol, ki so obiskovalce centra »popeljali« na Chilling po mirnopeško, Trikotnik Suhe krajine, Poletne igrarije na Krki, Čez drn in strn … Večina stojnic je obiskovalcem ponujala pravo belokranjsko pogačo. Zlata priznanja so prejele OŠ Toneta Pavčka Mirna Peč, OŠ Mirna, OŠ Podbočje in OŠ Mirana Jarca Črnomelj.

V četrtek, 23. marca 2017, vabljeni v Mercator center Celje.

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Koper, 14. marec 2017

Dodano: 15.03.2017

Mercator center Koper je včeraj, 14. marca 2017, gostil turistično tržnico 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo Potujem, torej sem. Na njej se je predstavilo 13 ekip osnovnih šol širše regije: od Postojne, Bovca do Sečovelj. Osnovnošolci so ob pomoči moderatorja Tiborja Baieja predstavili svoje ideje obiskovalcem centra, ki so lahko prisluhnili predstavitvam z naslovi Postani vitez za en dan, Potujmo z boškarini in maonami, Peškotkanje po Kotu, Usaka buška hiša ma sojo štorjo in drugim. Zlata priznanja so prejele OŠ Frana Erjavca Nova Gorica, OŠ Simona Gregorčiča Kobarid-Podružnična šola Breginj, OŠ Bovec, OŠ Antona Šibelja Stjenka Komen in OŠ Lucija.

Prihodnji teden ste vabljeni na novi tržnici, ki bosta v torek, 21. marca 2017, v Mercator centru Trebnje, in v četrtek, 23. marca 2017, v Mercator centru Celje.

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Velenje, 7. marec 2017

Dodano: 10.03.2017

Turistična zveza Slovenije že enaintrideset let zapored objavlja razpis za osnovne šole z naslovom Turizmu pomaga lastna glava. Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge in predstavitev na turistični tržnici. Letošnja tema festivala je Potujem, torej sem. Za sodelovanje na festivalu morajo šole oziroma učenci pripraviti nalogo z načrtom za pripravo in izvedbo sejemske predstavitve turistične prireditve, pohoda, spominka, vodnika ... Še zlasti dobrodošli so tisti, ki nenehno iščejo kaj novega, drugačnega; nekaj, česar še nismo videli in doživeli, je pa tako zanimivo, da bi turista zagotovo pritegnilo.

Generalni sponzor projekta Mercator, d.d., že deseto leto zapored odpira vrata svojih večjih nakupovalnih centrov in mladim osnovnošolcem omogoča, da svoje delo predstavijo staršem, lokalnemu okolju, gospodarstvu in preostalim obiskovalcem centrov na enkraten, nepozaben, neponovljiv način. Tako se bodo mladi marca in aprila vsak torek med 15. in 18. uro predstavili v drugem nakupovalnem centru.

Prva letošnja turistična tržnica je bila v Velenju 7. marca 2017. Na njej je sodelovalo devet osnovnih šol in približno 70 mladih »turističnih delavcev«.  Ob zaključku so najboljši prejeli zlata priznanja, vsem sodelujočim ekipam pa je sponzor Mercator, d.d., podaril vrečko dobrot Mercatorjevih izdelkov. Zlata priznanja so prejele OŠ Vransko-Tabor za nalogo Potujmo z Veroniko, OŠ Ribnica na Pohorju za nalogo I feel Pohorje in OŠ Šentjanž pri Dravogradu za nalogo Bauči te gleda, ki se bodo ponovno predstavile na zaključni turistični tržnici konec aprila v Mariboru.

Prihodnji teden, v torek, 14. marca 2017, vabljeni v Mercator center Koper. 

Priloge:

Galerije: