Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Najava 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 23.06.2017

V šolskem letu 2017/2018 bomo organizirali 32. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo KULTURA IN TURIZEM

Kulturni turizem je zvrst turizma, pri kateri je osnovni motiv potovanja zavestno in aktivno spoznavanje ter doživljanje kulture obiskanih krajev ali/in pridobivanje znanja. 

Priloge:

Zaključna turistična tržnica 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 21.04.2017

V Mercator centru Maribor Tabor je 20. aprila 2017 potekala zaključna turistična tržnica 31. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo POTUJEM, TOREJ SEM. Na njej so najboljši iz regionalnih tržnic predstavili svoje zamisli za nepozabna doživetja.

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Kranj, 11. april 2017

Dodano: 12.04.2017

Kot eno od preteklih reklamnih sporočil Mercatorja "pet na dan" je v torek, 11. aprila vibriral center Kranj Primskovo, kjer se je zbral cvet gorenjskih osnovnih šol, ki so združevali: veselje, glasbo, okus, dobro vizualno podobo in oblikovno dovršene stvaritve. Pa jih imamo - pet na dan. 

To bi nam vsem koristilo kot vitamini, še posebej,  ko  bi poznali programe, ki so jih  ustvarili na katerih bi lahko uživali v kulinariki, sprehodih, kolesarjenju in ne roj dejavnostih.

Tako kot je sneg svetlil vrhove gora, so mladi svetlili dolino z mladostjo in predanostjo. Zlata priznanja so prejele OŠ Križe, OŠ Poljane, OŠ Josipa Vandota Kranjska Gora, OŠ Antona Tomaža Linharta Radovljica in OŠ dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica.

Prihodnji teden, v četrtek, 20. aprila 2017, vabljeni v Mercator center Maribor Tabor na zaključno turistično tržnico na kateri se bodo predstavile šole, ki so na posameznih tržnicah marca in aprila prejele zlata priznanja. Vabljeni na ogled 35 najboljših šol in njihovih turističnih proizvodov.  

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Maribor, 6. april 2017

Dodano: 07.04.2017

V četrtek, 6. aprila 2017, so prijazni Mercatorjevi gostitelji v centru Maribor Tabor omogočili predstavitve osemnajstim šolam mariborske in pomurske regije. Spoznali smo prav toliko izvirnih in zanimivih turističnih nalog ter stojnic, ki so kar pokale od dinamičnosti, pestrosti in predvsem od srčnosti mladih, morebiti bodočih turističnih delavcev, zdaj še osnovnošolk in osnovnošolcev. Mladi so vestno, natančno in skrbno predstavljali vse tisto, kar so imeli predstaviti naključnim mimoidočim, dali vse od sebe, tako pri okrasitvi stojnic, kakor tudi pri zavzetosti, s katero so svoje domislice skušali predstaviti vsem, ki so si vzeli nekaj drobnih trenutkov in si posamezno stojnico ogledali. In teh nikakor ni bilo malo. Ljudje so v mladih prepoznali voljo in hotenje, vse tisto dobro kar mladi lahko dajo tako sebi kot svetu. Z zanimanjem so si ogledovali stojnice, spraševali o tem in onem in bili vidno zadovoljni z odgovori.

Zlata priznanja so prejele OŠ Ludvika Pliberška Maribor, OŠ Puconci, OŠ Fokovci, OŠ Miška Kranjca Velika Polana in OŠ Beltinci. 

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Ljubljana, 4. april 2017

Dodano: 05.04.2017

Tako živahno kot je bilo danes popoldan v Mercator centru Ljubljana Šiška že ni bilo vsaj eno leto, oziroma od zadnjega festivala Turizmu pomaga lastna glava.

Na letošnjo osrednjo temo »Potujem, torej sem« so osnovnošolci enajstih šol širše ljubljanske regije pripravili najprej zanimive turistične naloge, potem pa te naloge na stojnicah tudi v praksi obudili v življenje.

Priča smo bili izvirnim pristopom, domišljenim postavitvam posameznih stojnic, učinkovitim igralskim in predstavitvenim nastopom mladih bodočih turističnih zanesenjakov, ki so na zanimivih slikovno bogat način sporočali mimoidočim vse tisto, kar bi jih utegnilo zanimati če bi si le vzeli čas in se podali po zanimivih poteh naše Slovenije. Zlata priznanja so prejele OŠ Miška Kranjca Ljubljana, OŠ Col in OŠ Črni vrh. 

Priloge:

Galerije: