Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistična tržnica TPLG Trebnje, 22. marec 2018

Dodano: 23.03.2018

Zadnja turistična tržnica v mesecu marcu je potekala v četrtek, 22. marca, v Mercator centru Trebnje. Učenci dolenjskih osnovnih šol so na inovativnih ali klasičnih stojnicah predstavljali ideje za oživitev kulturnega turizma v svojem kraju. Obiskovalci so se lahko sprehodili skozi jamo polno netopirjev, igrali družabne igre, na trto ovijali zvitice, uživali v okusnih prigrizkih in mnogo drugega. Veselja in dobre volje učencev ni zmanjkalo niti po podelitvi priznanj. Podeljena sta bila dva bronasta, štiri srebrna in dva zlata priznanja. Vsem učencem in njihovim mentorjem se zahvaljujemo za sodelovanje in jim čestitamo za neverjetne uspehe!

 

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Maribor, 20. marec 2018

Dodano: 21.03.2018

Turistična tržnica 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava se je v torek, 20. marca, zopet mudila v Mercator centru Maribor Tabor, kjer so se tokrat predstavljali učenci večinoma štajerskih ter nekaj pomurskih osnovnih šol. Obiskovalcem so postregli z barvitimi stojnicami in okusnimi prigrizki, veliko se je pelo, plesalo in igralo, zato poleg pridobivanja novega znanja, tudi zabave ni manjkalo. Obiskovalci so lahko sodelovali tudi v domiselnih nagradnih igrah z zanimivimi nagradami. Podeljenih je bilo kar šest zlatih ter enajst srebrnih priznanj. Učenci in mentorji so v svoje izdelke vložili veliko truda in energije, zato vsem iskreno čestitamo za uspehe!

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Kranj, 14. marec 2018

Dodano: 15.03.2018

V sredo, 14. marca, se je tržnica 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava selila v Mercator center Kranj Primskovo, kjer so se predstavljali učenci gorenjskih osnovnih šol. Pripravili so izjeme postavitve, mnogokrat kar brez tradicionalne stojnice, ki so bile pravi likovni dosežek. Veliko se je plesalo, pelo in igralo, zato so obiskovalci lahko uživali tako v tradicionalnih kot tudi modernejših nastopih. Podeljenih je bilo devet srebrnih in dve zlati priznanji. Vsi učenci in mentorji si zaslužijo veliko pohvalo. Čestitamo!

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Maribor, 13. marec 2018

Dodano: 14.03.2018

Druga turistična tržnica 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava se je odvijala 13. marca v Mercator centru Maribor Tabor. Učenci pomurskih in mariborskih osnovnih šol so svoje turistične naloge predstavljali mimoidočim na kar najbolj zanimiv in vabljiv način. Izstopala je izjemna tradicionalna kulinarika Pomurja, folklora, domiselne stojnice in otroška navihanost najmlajših učencev. Podeljenih je bilo enajst srebrnih in štiri zlata priznanja. Mentorjem in učencem čestitamo!

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Ljubljana, 6. marec 2018

Dodano: 07.03.2018

V torek, 6.3.2018 je Turistična zveza Slovenije v Mercator centru Ljubljana Šiška izvedla prvo tržnico letošnjega že 32. festivala Turizmu pomaga lastna glava. Na njej so učenci Ljubljanskih in okoliških osnovnih šol na kreativen in zabaven način predstavljali svoje turistične naloge in produkte na temo Kultura in turizem. Otroška razigranost in domišljija je pritegnila mnogo mimoidočih, da so pokukali na stojnice, sodelovali v nagradnih igrah, poskusili kulinarične dobrote, ki so jih učenci pripravili sami in se pri tem tudi naučili kaj novega. Podeljenih je bilo 11 srebrnih in 2 zlati priznanji. Vsem učencem čestitamo za lepe dosežke!

Priloge:

Galerije: