Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Vabljeni na festivala TPLG v Domžale in na Ptuj

Dodano: 15.03.2019

V prihodnjem tednu nadaljujemo s turističnimi tržnicami festivala Turizmu pomagala lastna glava. Najprej se bomo ustavili v Domžalah (19. marec), nato pa še na Ptuju (20. marec). Lepo vabljeni, da nas obiščete in daste našim učencem možnost, da pokažejo kakšne turistične proizvode so pripravili. Zagotavljamo vam, da ne boste razočarani.

Priloge:

Turistična tržnica TPLG Maribor, 7. marec 2019

Dodano: 08.03.2019

Že druga turistična tržnica festivala TPLG je za nami. Včeraj, 7. marca, smo namreč popoldne preživeli v družbi zagnanih turističnih podmladkarjev, kot se sami radi poimenujejo in njihovih odličnih idej za turistične spominke. Zvoki harmonike, vonj po domačih dobrotah in živahni nastopi učencev so se širili po celotnem Mercator centru Tabor Maribor. Piko na i celotnemu dogajanju pa sta dodala nagajiv otroški smeh in njihova iskrenost, saj, kot zmeraj znova ugotavljamo, je za turizem potrebno imeti veliko srce. Zopet je imela ocenjevalna komisija težko delo, a na koncu so točke določile 10 prejemnikov srebrnih in dva prejemnika zlatih priznanj. Vsi sodelujoči si zaslužijo pohvale in jim čestitamo za odlično opravljeno delo!

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Trebnje, 5. marec 2019

Dodano: 06.03.2019

V Trebnjem smo 5. marca otvorili turistične tržnice festivala Turizmu pomaga lastna glava 2018/19. Učenci so nam že na prvi tržnici postregli z zelo dobrimi idejami za turistične spominke, ki imajo ves potencial, da zaživijo tudi na trgu. Popoldne obarvan z otroško igrivostjo in predstavitvami lokalnih biserov Slovenije je popestril dan ne samo učencem, ampak tudi mnogim mimoidočim. Raznolike spominke, ki so jih učenci zasnovali ne samo na papirju, ampak jih prenesli tudi v življenje, so delili obiskovalcem in tako jim bo na turistično tržnico ostal lep spomin. Podeljeno je bilo eno bronasto, štiri srebrna in eno zlato priznanje. Vsem sodelujočim učencem in njihovim mentorjem, ne glede na barvo priznanja, ki so ga prejeli, čestitamo za uspeh!

Priloge:

Galerije:

Vabilo na turistično tržnico TPLG v Mariboru

Dodano: 06.03.2019

Druga turistična tržnica festivala Turizmu pomaga lastna glava po potekala 6. marca 2019, v Mercator centru Tabor Maribor. Vabljeni, da nas obiščete med 14.00 in 18.00 uro.

Priloge:

Turistična tržnica TPLG Trebnje, 5. marec 2019

Dodano: 04.03.2019

Prva turistična tržnica festivala Turizmu pomaga lastna glava se bo odvijala jutri, 5. marca 2019, v Mercator centru Trebnje. Vabljeni, da nas obiščete med 14.00 in 18.00 uro in z nami pričnete spletati prve niti zgodbe festivala TPLG 2019.