Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Vabilo na turistično tržnico TPLG v Velenje

Dodano: 04.04.2019

V torek, 9. aprila 2019, bo Mercator centru v Velenju ves dan zelo živahno, saj se bosta odvijali kar dve turistični tržnici festivala Turizmu pomaga lastna glava - dopoldanska in popoldanska. Zagotovo vas zanima, kaj so "zakuhali" učenci Savinjskih in Koroških osnovnih šol, zato le pridite in si potešite radovednost. Vabljeni!

Vabilo na turistično tržnico TPLG v Novo Gorico

Dodano: 28.03.2019

Naslednja turistična tržnica festivala TPLG bo potekala v torek, 2. apila 2019 v Novi Gorici. Potekala bo v dveh terminih - dopoldanskem in popoldanskem. V prilogah si lahko ogledate podrobnosti dogodka. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite.

Turistična tržnica TPLG Kamnik, 26. marec 2019

Dodano: 27.03.2019

V torek, 26. marca 2019, je turistične tržnice TPLG gostil sončen Kamnik. V Mercator centru se je predstavljalo deset okoliških osnovnih šol. Vsi obiskovalci so bili presenečeni nad neverjetno izvirnostjo tokratnih stojnic. Poleg ubranega petja in recitiranja, kulinaričnega razvajanja s sirom, izvirsko vodo in raznimi sladicami ter odkrivanjem lepot Slovenskih krajev, smo se tokrat lahko preizkusili tudi igri tri v vrsto z jamskim človekom pod mamutovimi rebri, pokukali skozi »firbec okno«, da smo videli kaj naklepajo sosednje ekipe, opazovali nastajanje prave sveče iz čebeljega voska in se med tem pogovarjali z nadebudnim mladim čebelarjem, se preizkusili v nič kaj enostavnem spretnostnem izzivu, pri katerem so žogice letele na vse strani, tisti z največ energije, pa so lahko sedli celo na pravcato kolo in se v mislih popeljali naokoli. Veseli vriski so napolnili prizorišče, ko smo podelili tri bronasta, štiri srebrna in tri zlata priznanja. Čestitamo!

Galerije:

Vabilo na turistično tržnico TPLG v Kamnik

Dodano: 25.03.2019

Naslednja turistična tržnica festivala TPLG bo potekala v torek, 26. marca 2019, v Mercator centru Kamnik, s pričetkom ob 9.00 uri. Predstavljale se bodo šole iz Gorenjske regije in okolice, ki bodo s svojimi turističnimi zamislimi zagotovo popestrile torkov dopoldan. Toplo vabljeni, da jih obiščete in podprete.

Turistična tržnica TPLG Domžale 19. marec 2019 in Ptuj 20. marec 2019

Dodano: 21.03.2019

Tretji teden marca je postregel s kar dvema turističnima tržnicama festivala Turizmu pomaga lastna glava. Najprej smo se pomudili v Mercator centru Domžale, kjer smo v dopoldanski skupini raziskovali kraje in spominke sedmih šol, v popoldanski skupini pa devetih šol. Šole so poleg mentorjev, izkazale veliko podporo svojim učencem, saj so na ogled turistične tržnice pripeljale tudi mnoge učence, ki so si stojnice z radovednostjo ogledali in morda bo ravno zaradi tega v njih zrasla želja, da v prihajajočih šolskih letih tudi sami aktivno udeležijo festivala. Iskrice v njihovih očeh so nam pokazale, kako navdušeni so nad starejšimi učenci in njihovimi idejami. Skupno v obeh skupinah smo podelili eno bronasto, enajst srebrnih in štiri zlata priznanja.

Takoj naslednji dan pa smo uživali ob pogledu na deset čudovitih stojnic osnovnih šol iz okolice Ptuja, saj smo bili v Mercator centru Ptuj Supermesto. Tudi ta del Podravja ima za ponuditi mnogo – od kulinarike (mmmm domači flancati in piškoti), naravnih in kulturnih znamenitosti (kdo bi si mislil, da so kamenčki in ostanki premoga lahko tako zanimiv spominek?), do zgodovine (zakaj je stari lokomotivi ime Katica?) ter športa (iiiin gooool!). Vse to in še veliko več so tekmovalne ekipe predstavile skozi svoje spominke. Na Ptuju smo podelili dve bronasti, pet srebrnih in tri zlata priznanja.

Oba dva tekmovalna dneva sta minila kot bi mignil, saj enostavno ne gre drugače, ko pa je na enem mestu zbranih toliko idej, obiskovalci pa si želimo raziskati prav vse. Vsem učencem in njihovim mentorjem čestitamo za odlične ideje in si srčno želimo, da bi jih v prihodnje tudi realizirali.

Galerije: