Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistična tržnica TPLG Nova Gorica, 2. april 2019

Dodano: 04.04.2019

Prvi torek v mesecu aprilu, 2.4.2019, je popeljal turistično tržnico festivala Turizmu pomaga lastna glava v Novo Gorico, kjer so svoje turistične zamisli predstavljale ekipe osnovnošolcev iz Primorskih in Goriških osnovnih šol. Tudi tokrat smo turistično tržnico izvedli v dveh skupinah in obe skupini sta bili odlični! Naučili smo se veliko novih legend o nastanku gorá in vodá, kulinaričnih posebnostih tega območja, opazovali naravo, igrali igre, si ogledovali modne nahrbtnike in mnogo drugega. Učenci in mentorji v svoje naloge vedno vložijo veliko svojega časa in energije, hkrati pa izražajo svojo kreativnost, se učijo, prispevajo k razvoju lokalnega turizma in se pri tem zabavajo. Kako uspešni so bili pri svojem delu so pokazala tudi priznanja, saj je bilo podeljenih kar šest zlatih priznanj ter osem srebrnih in dve bronasti priznanji. Vsem sodelujočim iskreno čestitamo!

Galerije:

Vabilo na turistično tržnico TPLG v Velenje

Dodano: 04.04.2019

V torek, 9. aprila 2019, bo Mercator centru v Velenju ves dan zelo živahno, saj se bosta odvijali kar dve turistični tržnici festivala Turizmu pomaga lastna glava - dopoldanska in popoldanska. Zagotovo vas zanima, kaj so "zakuhali" učenci Savinjskih in Koroških osnovnih šol, zato le pridite in si potešite radovednost. Vabljeni!

Vabilo na turistično tržnico TPLG v Novo Gorico

Dodano: 28.03.2019

Naslednja turistična tržnica festivala TPLG bo potekala v torek, 2. apila 2019 v Novi Gorici. Potekala bo v dveh terminih - dopoldanskem in popoldanskem. V prilogah si lahko ogledate podrobnosti dogodka. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite.

Turistična tržnica TPLG Kamnik, 26. marec 2019

Dodano: 27.03.2019

V torek, 26. marca 2019, je turistične tržnice TPLG gostil sončen Kamnik. V Mercator centru se je predstavljalo deset okoliških osnovnih šol. Vsi obiskovalci so bili presenečeni nad neverjetno izvirnostjo tokratnih stojnic. Poleg ubranega petja in recitiranja, kulinaričnega razvajanja s sirom, izvirsko vodo in raznimi sladicami ter odkrivanjem lepot Slovenskih krajev, smo se tokrat lahko preizkusili tudi igri tri v vrsto z jamskim človekom pod mamutovimi rebri, pokukali skozi »firbec okno«, da smo videli kaj naklepajo sosednje ekipe, opazovali nastajanje prave sveče iz čebeljega voska in se med tem pogovarjali z nadebudnim mladim čebelarjem, se preizkusili v nič kaj enostavnem spretnostnem izzivu, pri katerem so žogice letele na vse strani, tisti z največ energije, pa so lahko sedli celo na pravcato kolo in se v mislih popeljali naokoli. Veseli vriski so napolnili prizorišče, ko smo podelili tri bronasta, štiri srebrna in tri zlata priznanja. Čestitamo!

Galerije:

Vabilo na turistično tržnico TPLG v Kamnik

Dodano: 25.03.2019

Naslednja turistična tržnica festivala TPLG bo potekala v torek, 26. marca 2019, v Mercator centru Kamnik, s pričetkom ob 9.00 uri. Predstavljale se bodo šole iz Gorenjske regije in okolice, ki bodo s svojimi turističnimi zamislimi zagotovo popestrile torkov dopoldan. Toplo vabljeni, da jih obiščete in podprete.