Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Zaključna turistična tržnica 33. festivala Turizmu pomaga lastna glava, Maribor, 24. april 2019

Dodano: 25.04.2019

Sončno sredo, 24. aprila 2019, so v pisane barve pomladi pobarvali tudi učenci osnovnih šol iz vse Slovenije, ki so se v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava letos še zadnjič predstavili na zaključni tržnici v Mercator centru Maribor Tabor. Devetindvajset osnovnih šol, ki so prejele zlata priznanja na tržnicah po Sloveniji se je še enkrat predstavilo in dalo vse od sebe v boju za posebna zlata priznanja. Znova smo lahko bili priča neverjetni kulturni, geografski, naravni in zgodovinski raznolikosti Slovenije, ki so jo letos učenci predstavljali skozi svoje ideje za turistične spominke. Nastalo je mnogo izvirnih in predvsem uporabnih idej, za katere upamo, da bodo tudi zaživele. Ocenjevalna komisija je v njihovih idejah in nastopih na tržnici videla ogromen potencial, saj je podelila kar 17 posebnih zlatih priznanj.  Vse šole udeleženke sklepe prireditve festivala so s strani partnerja projekta Mercatorja d.d. prejele praktične nagrade, sponzorji projekta pa so jih nagradili s turističnimi izleti po Sloveniji.  

Vsem sodelujočim šolam čestitamo za uspehe na festivalu in hkrati tudi za izjemne prispevke k razvoju turizma v lokalnih okoljih.

Priloge:

Galerije:

Vabljeni na zaključno tržnico festivala TPLG

Dodano: 24.04.2019

Zadnje dejanje letošnjega festivala Turizmu pomaga lastna glava bo zaključna turistična tržnica na kateri se bodo predstavlale vse šole, ki so na tržnicah prejele zlata priznanja. Zaključna tržnica se bo odvijala v sredo, 24. aprila 2019, od 14.00 ure dalje v Mercator centru Maribor Tabor

 

Letos so učenci turistično obarvanih izbirnih predmetov ali krožkov raziskovali spominkarstvo na temo Turistični spominek mojega kraja. Oblikovali in realizirali so ideje za spominke v svojem domačem kraju, s katerimi želijo obogatiti turistično in spominkarsko ponudbo, zaradi katere bodo gostje znova obiskali njihov kraj in morda s sabo pripeljali še koga. Učence pri omenjenem festivalu nagovarjamo, da svoje turistične proizvode predstavijo lokalnim odločevalcem in turističnim zavodom. Tudi letos jih je večina predstavila svoje spominke na občinah, javnih zavodih za turizem, turističnih ponudnikih in drugje. Želimo si, da bi čim več slednjih imelo posluh za izvirne ideje mladih in jih ponudilo turistom, saj mladim to pomeni ne samo priznanje za dobro delo, ampak jih navda s ponosom in dobijo nov zagon za podobna udejstvovanja tudi v prihodnje. 

Toplo vabljeni, da se nam pridružite in se na lastne oči prepričate kako brezmejna je otroška domišljija.

Priloge:

Turistična tržnica TPLG Murska Sobota, 16. april 2019

Dodano: 18.04.2019

V torek, 16. aprila 2019, je tržnico za šole Pomurja gostil Mercator center Murska Sobota, kjer se je v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava predstavljalo deset osnovnih šol. Na pisanih stojnicah najrazličnejših oblik in barv so člani ocenjevalne komisije in obiskovalci centra spoznali spominke dödole v obliki glinenega izdelka, košaro goričkih dobrot, interaktivno didaktično igro štemplay Goričko, lesene knjižne kazalke, copate iz ličja, palčka Polanskega, sestavljanko in zapestnico od mladih za mlade. Ob zaključku smo podelili tri zlata priznanja in sedem srebrnih priznanj.

 

 

Priloge:

Galerije:

Vabljeni na turistično tržnico TPLG v Mursko Soboto

Dodano: 12.04.2019

Predzadnja turistična tržnica festivala TPLG se bo odvijala v torek, 16. aprila 2019, v Mercator centru Murska Sobota. Predstavilo se bo deset šol iz najbolj severno-vzhodnega dela Slovenije, ki ga zaznamuje zanimivo narečje. Mi se že veselimo, da bomo "gučali" po prekmursko, vabimo pa tudi vas, da se nam pridružite. 

Priloge:

Turistična tržnica TPLG Velenje, 9. april 2019

Dodano: 10.04.2019

V torek, 9. aprila 2019, so imeli priložnost pokazati svoje ideje za turistične spominke učenci Savinjskih in Koroških osnovnih šol. V Mercator centru Velenje se je v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava predstavilo kar 22 ekip osnovnih šol iz omenjenih regij. Turistična tržnica je potekala v dveh terminih (dopoldanskem in popoldanskem), kjer se je predstavljalo po enajst osnovnih šol. Gneča pri stojnicah je dokazovala, da so le-te zanimive, da imajo učenci za povedati veliko zanimivega in da  znajo svoje delo uspešno promovirati med obiskovalci centra. Obiskalo nas je tudi kar nekaj županov, turističnih društev, ravnateljev in drugih pomembnih lokalnih osebnosti, kar nas še posebej veseli, saj lahko tako le-ti iz prve roke spoznajo turistične proizvode naših mladih tekmovalcev, jim dajo morda kakšne napotke in nasvete za delo v prihodnje ali pa jih celo povabijo k sodelovanju in uresničevanju njihovih idej. Verjamemo, da so zamisli za turistične spominke naših tekmovalcev dobre in imajo vse možnosti in potencial za njihovo realizacijo. Stiskamo pesti, da jih oživi čim več. Tokrat smo podelili kar sedem zlatih, štirinajst srebrnih in eno bronasto priznanje. Iskreno čestitamo vsem učencem in njihovim mentorjem.

Priloge:

Galerije: