Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

ODPOVED turistične tržnice TPLG Domžale, 10. marec 2020

Dodano: 05.03.2020

Zaradi povečanega tveganja širjenja nalezljive bolezni Koronavirus in priporočil Ministrstva za zdravje o prepovedi zbiranja na javnih prireditvah v javnih prostorih zaprtega tipa obveščamo, da jutri, 10. marca 2020 v Domžalah ODPADE turistična tržnica festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo Festival naj bo. O novem terminu izvedbe vas bomo pravočasno obvestili.  

 

Prva turistična tržnica festivala Turizmu pomaga lastna glava bo v torek, 10. marca 2020, v Mercator centru Domžale. Potekala bo v dveh terminih - dopoldanskem in popoldanskem. Vabljeni, da nas obiščete in z nami pričnete festivalsko dogajanje TPLG 2020.

 

Turistične tržnice 34. festivala Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 04.03.2020

Marca in aprila že štiriintrideset let zapored potekajo turistične tržnice festivala Turizmu pomaga lastna glava. Letos so učenci osnovnih šol raziskovali na temo Festival naj bo. V turističnih nalogah so zapisali zamisli za festivalsko dogajanje, sedaj pa se bodo končno imeli priložnost pokazati z nastopi na turističnih tržnicah.  
 
Vabljeni, da obiščete turistične tržnice 34. festivala TPLG, ki bodo potekale v Mercatorjevih centrih in se prepričate, da naši tekmovalci res niso od muh. Pridružite se nam na poti festivalov!
 

Strokovni posvet Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma

Dodano: 19.11.2019

Festival naj bo je tema letošnjih tekmovanj Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma. Temu je bil namenjen tudi strokovni posvet za mentorje in učence/dijake prijavljenih šol.

Priloge:

Razpis 34. festival Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 09.09.2019

V šolskem letu 2019/2020 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo razpisujemo 34. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo FESTIVAL NAJ BO. Cilj letošnje teme je za domači kraj pripraviti dogodek, ki se bo odvijal v prihodnje po vzoru največjih festivalov. Najpogosteje so festivali vsakoletna prireditev, ki svoje prizorišče ali pa obdobje v katerem se izvaja poveže s tematiko festivala. 

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Rok za prijavo na festival je 30. september 2019.

Več v priloženem dokumentu.

 

Priloge:

Zaključna turistična tržnica 33. festivala Turizmu pomaga lastna glava, Maribor, 24. april 2019

Dodano: 25.04.2019

Sončno sredo, 24. aprila 2019, so v pisane barve pomladi pobarvali tudi učenci osnovnih šol iz vse Slovenije, ki so se v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava letos še zadnjič predstavili na zaključni tržnici v Mercator centru Maribor Tabor. Devetindvajset osnovnih šol, ki so prejele zlata priznanja na tržnicah po Sloveniji se je še enkrat predstavilo in dalo vse od sebe v boju za posebna zlata priznanja. Znova smo lahko bili priča neverjetni kulturni, geografski, naravni in zgodovinski raznolikosti Slovenije, ki so jo letos učenci predstavljali skozi svoje ideje za turistične spominke. Nastalo je mnogo izvirnih in predvsem uporabnih idej, za katere upamo, da bodo tudi zaživele. Ocenjevalna komisija je v njihovih idejah in nastopih na tržnici videla ogromen potencial, saj je podelila kar 17 posebnih zlatih priznanj.  Vse šole udeleženke sklepe prireditve festivala so s strani partnerja projekta Mercatorja d.d. prejele praktične nagrade, sponzorji projekta pa so jih nagradili s turističnimi izleti po Sloveniji.  

Vsem sodelujočim šolam čestitamo za uspehe na festivalu in hkrati tudi za izjemne prispevke k razvoju turizma v lokalnih okoljih.

Priloge:

Galerije: