Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Strokovni posvet Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma

Dodano: 19.11.2019

Festival naj bo je tema letošnjih tekmovanj Turizmu pomaga lastna glava in Več znanja za več turizma. Temu je bil namenjen tudi strokovni posvet za mentorje in učence/dijake prijavljenih šol.

Priloge:

Razpis 34. festival Turizmu pomaga lastna glava

Dodano: 09.09.2019

V šolskem letu 2019/2020 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo razpisujemo 34. državni festival Turizmu pomaga lastna glava na temo FESTIVAL NAJ BO. Cilj letošnje teme je za domači kraj pripraviti dogodek, ki se bo odvijal v prihodnje po vzoru največjih festivalov. Najpogosteje so festivali vsakoletna prireditev, ki svoje prizorišče ali pa obdobje v katerem se izvaja poveže s tematiko festivala. 

Sodelovanje na festivalu vključuje izdelavo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Rok za prijavo na festival je 30. september 2019.

Več v priloženem dokumentu.

 

Priloge:

Zaključna turistična tržnica 33. festivala Turizmu pomaga lastna glava, Maribor, 24. april 2019

Dodano: 25.04.2019

Sončno sredo, 24. aprila 2019, so v pisane barve pomladi pobarvali tudi učenci osnovnih šol iz vse Slovenije, ki so se v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava letos še zadnjič predstavili na zaključni tržnici v Mercator centru Maribor Tabor. Devetindvajset osnovnih šol, ki so prejele zlata priznanja na tržnicah po Sloveniji se je še enkrat predstavilo in dalo vse od sebe v boju za posebna zlata priznanja. Znova smo lahko bili priča neverjetni kulturni, geografski, naravni in zgodovinski raznolikosti Slovenije, ki so jo letos učenci predstavljali skozi svoje ideje za turistične spominke. Nastalo je mnogo izvirnih in predvsem uporabnih idej, za katere upamo, da bodo tudi zaživele. Ocenjevalna komisija je v njihovih idejah in nastopih na tržnici videla ogromen potencial, saj je podelila kar 17 posebnih zlatih priznanj.  Vse šole udeleženke sklepe prireditve festivala so s strani partnerja projekta Mercatorja d.d. prejele praktične nagrade, sponzorji projekta pa so jih nagradili s turističnimi izleti po Sloveniji.  

Vsem sodelujočim šolam čestitamo za uspehe na festivalu in hkrati tudi za izjemne prispevke k razvoju turizma v lokalnih okoljih.

Priloge:

Galerije:

Vabljeni na zaključno tržnico festivala TPLG

Dodano: 24.04.2019

Zadnje dejanje letošnjega festivala Turizmu pomaga lastna glava bo zaključna turistična tržnica na kateri se bodo predstavlale vse šole, ki so na tržnicah prejele zlata priznanja. Zaključna tržnica se bo odvijala v sredo, 24. aprila 2019, od 14.00 ure dalje v Mercator centru Maribor Tabor

 

Letos so učenci turistično obarvanih izbirnih predmetov ali krožkov raziskovali spominkarstvo na temo Turistični spominek mojega kraja. Oblikovali in realizirali so ideje za spominke v svojem domačem kraju, s katerimi želijo obogatiti turistično in spominkarsko ponudbo, zaradi katere bodo gostje znova obiskali njihov kraj in morda s sabo pripeljali še koga. Učence pri omenjenem festivalu nagovarjamo, da svoje turistične proizvode predstavijo lokalnim odločevalcem in turističnim zavodom. Tudi letos jih je večina predstavila svoje spominke na občinah, javnih zavodih za turizem, turističnih ponudnikih in drugje. Želimo si, da bi čim več slednjih imelo posluh za izvirne ideje mladih in jih ponudilo turistom, saj mladim to pomeni ne samo priznanje za dobro delo, ampak jih navda s ponosom in dobijo nov zagon za podobna udejstvovanja tudi v prihodnje. 

Toplo vabljeni, da se nam pridružite in se na lastne oči prepričate kako brezmejna je otroška domišljija.

Priloge:

Turistična tržnica TPLG Murska Sobota, 16. april 2019

Dodano: 18.04.2019

V torek, 16. aprila 2019, je tržnico za šole Pomurja gostil Mercator center Murska Sobota, kjer se je v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava predstavljalo deset osnovnih šol. Na pisanih stojnicah najrazličnejših oblik in barv so člani ocenjevalne komisije in obiskovalci centra spoznali spominke dödole v obliki glinenega izdelka, košaro goričkih dobrot, interaktivno didaktično igro štemplay Goričko, lesene knjižne kazalke, copate iz ličja, palčka Polanskega, sestavljanko in zapestnico od mladih za mlade. Ob zaključku smo podelili tri zlata priznanja in sedem srebrnih priznanj.

 

 

Priloge:

Galerije: