Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

TURISTIČNE TRŽNICE 2012

Dodano: 07.12.2011

Turistične tržnice 26. festivala Turizmu pomaga lastna glava na temo Všeč mi je! bodo potekale marca in aprila 2012 po večjih Mercatorjevih centrih po Sloveniji.

Priloge:

26. FESTIVAL TURIZMU POMAGA LASTNA GLAVA: VŠEČ MI JE!

Dodano: 26.08.2011

V šolskem letu 2011/2012 razpisujemo 26. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo VŠEČ MI JE! Sodelovanje na festivalu vključuje pripravo turistične naloge na razpisano temo, osredotočeno na oblikovanje turističnega proizvoda in njegovo javno predstavitev na turistični tržnici.

Priloge:

Katalog Ideje mladih vodnikov

Dodano: 27.06.2011

Izšel je katalog Idej mladih vodnikov. Kliknite na sliko za ogled.

Katalog Idej mladih vodnikov

25. FESTIVAL IMEJMO SE FAJN - DOŽIVITE NAŠ KRAJ - TRŽNICA IZVRSTNIH ZAMISLI

Dodano: 14.04.2011

V Mercator Centru Ljubljana Šiška je bila 14. aprila zaključna tržnica festivala za osnovnošolce Turizmu pomaga lastna glava. V živahni avli s stojnicami so ob otvoritvi tržnice več kot štiristo učencev in mentorjev iz vse Slovenije pozdravili član uprave Mercatorja Peter Zavrl, predsednik Turistične zveze Slovenije (TZS) Peter Misja in ljubljanski župan Zoran Jankovič ter vsi poudarili, kako izvrstne so zamisli in predstavitve učencev za obogatitev naše turistične ponudbe. Podpredsednik TZS zadolžen za delo z mladimi Dominik S. Černjak pa je ob čestitkah za odličnost vsem učencem in mentorjem želel še naj se imajo vsi na tržnici in vedno fajn, tudi kot ustvarjalci turistične ponudbe ali turisti.

Turistična zveze Slovenije in Zavod RS za šolstvo sta v letošnjem šolskem letu razpisala že 25. festival Turizmu pomaga lastna glava, tokrat na temo Imejmo se fajn – doživite naš kraj. Na festivalu, za katerega vlada vedno večje zanimanje, je sodelovalo 125 osnovnih šol iz vse Slovenije. Učenci turističnih podmladkov ali krožkov so s pomočjo mentorjev in učiteljev, predstavnikov turističnih društev in zvez ter z drugimi sodelavci napisali projektne naloge, svoje turistične produkte pa že predstavili na stojnicah osmih turističnih tržnic marca in aprila po večjih Mercatorjevih centrih po Sloveniji. V Ljubljani so obiskovalce tržnice najboljši z regionalnih festivalov še enkrat povabili, naj se imajo v njihovem kraju fajn. Pripravili so resnično zanimive programe in med njimi precej obiskov svojih krajev in okolice v obliki taborov. na katerih osnovnošolci spoznavajo naravne in kulturne znamenitosti, obiščejo morda adrenalinski park, se preizkušajo v raznih spretnostih, se podajo na sprehode, uživajo v družabni igrah in seveda v druženju, sklepanju novih prijateljstev, ki jim sledijo povabila na obisk v druge kraje … Že na tržnici je bilo fajn in gotovo bo še bolj fajn na obisku pri mladih turističnih zanesenjakih, ki se veselijo čim številčnejših obiskovalcev svojih krajev.

Med najboljšimi 31 šolami, ki so se predstavile na ljubljanskem zaključnem festivalu, je strokovna komisija izbrala šest najboljših, ki so jih pripravili učenci OŠ Razkrižje, OŠ Lucija, OŠ Fara, OŠ Kuzma, OŠ Simona Jenka Smlednik in JVIZ Desternik – Trnovska vas. Najboljšo stojnico po mnenju obiskovalcev Mercatorja pa so imeli učenci OŠ Ob Dravinji Slovenske Konjice.

Tekmovanja s turistično tržnico so bila letos že četrtič v Mercatorjevih trgovskih središčih, da si jih je lahko ogledalo čim več ljudi.

Galerije:

25. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo IMEJMO SE FAJN - DOŽIVITE NAŠ

Dodano: 01.03.2011