Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Dodano: 06.04.2010

CELJE 6. april 2010 Sodelujoče šole: OŠ Dobrna - Dobrna - naravni rezervat zdravja in življenjske moči OŠ Ob Dravinji, Slovenske Konjice - Konjiški sončni griči - zakladi doživetij OŠ Pod goro, Slovenske Konjice - S kopiti na pot OŠ Vojnik - Vojčeva romarska pot OŠ Loče - Zajemite loško gostoljubje z leseno žlico JVIZ I. OŠ Rogaška Slatina - Samo ena je prava, samo ena je naša - pot skozi Rogaško Slatino VIZ II. OŠ Rogaška Slatina - Zgodbe za sedmimi hribi OŠ Slivnica pri Celju - Delo hvali mojstra - obrti in kmečka opravila naših prednikov OŠ Petrovče - Lep pozdrav iz Petrovč! OŠ Polzela - Učna pot do rojstne hiše Neže Maurer OŠ Braslovče - Hmeljarski praznik OŠ Gorica, Podružnična šola Vinska Gora, Velenje - Ogrlica turističnih biserov in biserčkov Vinske Gore OŠ Mozirje - Po poteh gozdne šole OŠ Nazarje - Zdravilne rastline okrog nas OŠ Blaža Arniča Luče, Podružnica Solčava - Lintver v jezeri ali zgodba solčavskega zmaja OŠ Artiče - Dogodivščine na Banovi domačiji JZ OŠ Marjana Nemca, Radeče - Radeče - mesto vzhajajočega sonca Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Dodano: 30.03.2010

KRANJ, 30. marec 2010 Sodelujoče šole: OŠ Šmartno v Tuhinju - Cvejta, kam s\' pa šva? OŠ Marije Vere, Kamnik - Veselo v Kamnik OŠ Frana Albrehta, Kamnik - S kamenčkom na sv. Primoža nad Kamnikom OŠ Stražišče, Kranj - A pod Joštam? Ja, to\'m pa najdu… OŠ Staneta Žagarja, Kranj - Tu pa tam po Kran\' OŠ Šenčur - Krompirjeve počitnice OŠ Poljane, Podružnična šola Javorje - Oglarjenje pod starim vrhom OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas, Podružnična šola Sovodenj - Čebelice, kdo vas ne bi imel rad OŠ Frana Seleškega Finžgarja, Lesce - Lesce - dežela gora, vetra in čokolade OŠ dr. Janeza Mencingerja, Bohinjska Bistrica - Bohinj - vir navdiha OŠ Žirovnica - Kako pa se p\'r v\'s reče? OŠ 16. decembra, Mojstrana - Rovti v vratih OŠ Križe - Če ne s tržičanom, pa s kolesi OŠ Frana Kocbeka, Gornji Grad - Po zdravje v Novo Štifto Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Dodano: 25.03.2010

MURSKA SOBOTA, 25. marec 2010 Sodelujoče šole: OŠ I Murska Sobota - Miki Muster OŠ Puconci - Püconski ponos OŠ Beltinci - S friškimi petami v našo ves OŠ Prežihovega Voranca Bistrica, Črenšovci - Bistrica je düga z müjrov ograjena OŠ Odranci - Po poteh spomina in ponosa OŠ Razkrižje - Jau sem z Razkrižja OŠ Veržej - To je naš Janez OŠ Križevci - Zibelka kasaštva OŠ Sv. Jurij ob Ščavnici - Blaguš ima kaj za pokazati Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Dodano: 23.03.2010

MURSKA SOBOTA, 23. marec 2010 Sodelujoče šole: OŠ Šalovci - Po bregaj in dolaj mojega kraja Dvojezična OŠ I Lendava - 1, 2, 3, Lendavo vsak po svoje doživi! OŠ Bogojina - Mesto nasmehov Dvojezična OŠ Dobrovnik - Dobrovniške pisanice OŠ Turnišče - Turnišče - kraj z bogato preteklostjo in obetavno prihodnostjo OŠ Miška Kranjca, Velika Polana - Žabja svatba OŠ Kobilje - Počitnice v Litropovi iži OŠ Kuzma - Poroka moje babice OŠ Franceta Prešerna, Črenšovci - Se veselimo, po Črenšovcih hitimo Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Dodano: 18.03.2010

MARIBOR, 18. marec 2010 odelujoče šole: OŠ Ludvika Pliberška, Maribor - Ob bistrem potoku je… OŠ Sladki vrh - Glas štajerskega klopotca OŠ in vrtec Sveta Trojica - Sveta Trojica - biser Slovenskih goric vabi OŠ Pohorskega odreda, Slovenska Bistrica - Biseri Slovenske Bistrice in naša pot 2. OŠ Slovenska Bistrica - Pot mimo Curleka OŠ Gustava Šiliha, Laporje - Laporje, skrivnost energetskih točk OŠ Selnica ob Dravi - Jabolčna legenda OŠ Franja Goloba, Prevalje - Skrivnostni svet Volinjaka Vabljeni k ogledu fotogalerije.