Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Dodano: 26.03.2009

NOVO MESTO, 26. marec 2009 Sodelujoče šole: OŠ Šmarjeta, Šmarješke toplice - Tiho voda žubori, zrcal nešteto se blešči OŠ Brežice - Panta Rei, človek! OŠ Artiče - Napij se vode iz studenca OŠ Adama Bohoriča, Brestanica - Hej, hoj, pojdi z menoj… OŠ Podbočje - Pridni dekliči prid\'te, prat se mudi OŠ Stopiče - Vodna učna pot ob Težki vodi in Klamferju OŠ Stari trg ob Kolpi - Naša reka Kolpa OŠ Fara, Kostel - Zgodba o vodi Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Dodano: 18.03.2009

CELJE, 18. marec 2009 Sodelujoče šole: OŠ Lava, Celje - Potopljena skrivnost Šmartinskega jezera JZ OŠ Marjana Nemca, Radeče - Radeški izviri JVIZ OŠ Dobrna - Vodna učna pot Dobrna OŠ ob Dravinji, Slovenske Konjice - Festival Zmajčkove sline OŠ Pod goro, Slovenske Konjice - Potok Gospodična - eliksir mladosti OŠ Vojnik - Turistično sprehajalna pot ob reki Hudinji OŠ Loče - Priložnost trženja naravoslovne učne poti ob ribnikih Petelinjek VIZ II OŠ Rogaška Slatina - Zgornje Posotelje - stičišče treh voda: navadne, termalne in mineralne OŠ Slivnica pri Celju - Učna pot ob Slivniškem jezeru OŠ Griže - Od korita do poranc OŠ Polzela - Malteške terme Polzela OŠ Braslovče - Braslovško jezero OŠ Mozirje - S kolesom in peš ob pritokih Savinje Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Dodano: 11.03.2009

MARIBOR, 11. marec 2009 Sodelujoče šole: OŠ Ludvika Pliberška, Maribor - Pomirjajoč duha, globoko v gozdu voda kaplja OŠ Sladki Vrh - Brod na Muri v Sladkem Vrhu OŠ J. Hudalesa Jurovski dol - Po poti prijateljstva treh občin OŠ in vrtec Sv. Trojica - Jezero - naša skrb in bogastvo 2. OŠ Slovenska Bistrica - Mi pijemo pri izviru OŠ Anice Černejeve, Makole - Od Belojače do Šoštarce OŠ Antona Ingoliča, podružnica Pragersko - Pragerski ribniki v prihodnosti OŠ Radlje ob Dravi - Ujemi kapljico v dlan, polepšala ti bo dan OŠ Brezno Podvelka, Podružnica Lehen - \"Pohorska vada\" OŠ Neznanih talcev, Dravograd - Vzgojna vodna učna pot bobrček Vabljeni k ogledu fotogalerije.

Dodano: 05.03.2009

LJUBLJANA, 5. marec 2009 Sodelujoče šole: OŠ Hinka Smrekarja, Ljubljana - Za čisto Ljubljanico OŠ Dravlje, Ljubljana - Od vode do čebule OŠ Simona Jenka Smlednik - Čarobne vode našega kraja - Hraška mlaka - Zbiljsko jezero OŠ Janka Kersnika Brdo, Lukovica - Z zmajčkom od bajerja do bajerja OŠ Rodica - Pranje umazanega perila OŠ Mengeš - Vodna učna pot po Mengšu in njegovi okolici OŠ Trzin - Vodna učna pot OŠ Ig - Od studenca do pipce OŠ Stična, PŠ Krka - Izvir reke Krke OŠ dr. Franceta Prešerna, Ribnica - Vodna učna pot OŠ Primoža Trubarja, Velike Lašče - Komarčkov špas OŠ heroja Janeza Hribarja, Stari trg pri Ložu - Obrh - turistični izziv Loške doline OŠ Ivana Kavčiča, Izlake - Voda za zdravje Vabljeni k ogledu fotogalerije.