Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Turizmu pomaga lastna glava

Projekt Turizmu pomaga lastna glava je celovit sistem organiziranega delovanja osnovnošolske mladine v turizmu. Vsebina projekta je vezana na raziskovanje turizma v domačem kraju, ugotavljanju možnosti za hitrejši razvoj in oblikovanje take ponudbe, ki bo vzpodbudila podjetništvo in trženje naravnih danosti ter tudi ostale ponudbe v vseh možnih oblikah.

Turistična tržnica TPLG Velenje, 9. april 2019

Dodano: 10.04.2019

V torek, 9. aprila 2019, so imeli priložnost pokazati svoje ideje za turistične spominke učenci Savinjskih in Koroških osnovnih šol. V Mercator centru Velenje se je v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava predstavilo kar 22 ekip osnovnih šol iz omenjenih regij. Turistična tržnica je potekala v dveh terminih (dopoldanskem in popoldanskem), kjer se je predstavljalo po enajst osnovnih šol. Gneča pri stojnicah je dokazovala, da so le-te zanimive, da imajo učenci za povedati veliko zanimivega in da  znajo svoje delo uspešno promovirati med obiskovalci centra. Obiskalo nas je tudi kar nekaj županov, turističnih društev, ravnateljev in drugih pomembnih lokalnih osebnosti, kar nas še posebej veseli, saj lahko tako le-ti iz prve roke spoznajo turistične proizvode naših mladih tekmovalcev, jim dajo morda kakšne napotke in nasvete za delo v prihodnje ali pa jih celo povabijo k sodelovanju in uresničevanju njihovih idej. Verjamemo, da so zamisli za turistične spominke naših tekmovalcev dobre in imajo vse možnosti in potencial za njihovo realizacijo. Stiskamo pesti, da jih oživi čim več. Tokrat smo podelili kar sedem zlatih, štirinajst srebrnih in eno bronasto priznanje. Iskreno čestitamo vsem učencem in njihovim mentorjem.

Priloge:

Galerije:

Turistična tržnica TPLG Nova Gorica, 2. april 2019

Dodano: 04.04.2019

Prvi torek v mesecu aprilu, 2.4.2019, je popeljal turistično tržnico festivala Turizmu pomaga lastna glava v Novo Gorico, kjer so svoje turistične zamisli predstavljale ekipe osnovnošolcev iz Primorskih in Goriških osnovnih šol. Tudi tokrat smo turistično tržnico izvedli v dveh skupinah in obe skupini sta bili odlični! Naučili smo se veliko novih legend o nastanku gorá in vodá, kulinaričnih posebnostih tega območja, opazovali naravo, igrali igre, si ogledovali modne nahrbtnike in mnogo drugega. Učenci in mentorji v svoje naloge vedno vložijo veliko svojega časa in energije, hkrati pa izražajo svojo kreativnost, se učijo, prispevajo k razvoju lokalnega turizma in se pri tem zabavajo. Kako uspešni so bili pri svojem delu so pokazala tudi priznanja, saj je bilo podeljenih kar šest zlatih priznanj ter osem srebrnih in dve bronasti priznanji. Vsem sodelujočim iskreno čestitamo!

 

Priloge:

Galerije:

Vabilo na turistično tržnico TPLG v Velenje

Dodano: 04.04.2019

V torek, 9. aprila 2019, bo Mercator centru v Velenju ves dan zelo živahno, saj se bosta odvijali kar dve turistični tržnici festivala Turizmu pomaga lastna glava - dopoldanska in popoldanska. Zagotovo vas zanima, kaj so "zakuhali" učenci Savinjskih in Koroških osnovnih šol, zato le pridite in si potešite radovednost. Vabljeni!

Priloge:

Vabilo na turistično tržnico TPLG v Novo Gorico

Dodano: 28.03.2019

Naslednja turistična tržnica festivala TPLG bo potekala v torek, 2. apila 2019 v Novi Gorici. Potekala bo v dveh terminih - dopoldanskem in popoldanskem. V prilogah si lahko ogledate podrobnosti dogodka. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite.

Priloge:

Turistična tržnica TPLG Kamnik, 26. marec 2019

Dodano: 27.03.2019

V torek, 26. marca 2019, je turistične tržnice TPLG gostil sončen Kamnik. V Mercator centru se je predstavljalo deset okoliških osnovnih šol. Vsi obiskovalci so bili presenečeni nad neverjetno izvirnostjo tokratnih stojnic. Poleg ubranega petja in recitiranja, kulinaričnega razvajanja s sirom, izvirsko vodo in raznimi sladicami ter odkrivanjem lepot Slovenskih krajev, smo se tokrat lahko preizkusili tudi igri tri v vrsto z jamskim človekom pod mamutovimi rebri, pokukali skozi »firbec okno«, da smo videli kaj naklepajo sosednje ekipe, opazovali nastajanje prave sveče iz čebeljega voska in se med tem pogovarjali z nadebudnim mladim čebelarjem, se preizkusili v nič kaj enostavnem spretnostnem izzivu, pri katerem so žogice letele na vse strani, tisti z največ energije, pa so lahko sedli celo na pravcato kolo in se v mislih popeljali naokoli. Veseli vriski so napolnili prizorišče, ko smo podelili tri bronasta, štiri srebrna in tri zlata priznanja. Čestitamo!

Priloge:

Galerije: