Iskalni niz: Mesto:

SADJE IN VINO

Prireditev traja od 18.10.2019 do 20.10.2019

Tridnevno dogajanje ob tradicionalnem dogodku kraja, ki ga organizira v celoti Turistično društvo Šempeter Malečnik Ruperče. Gre za športno, zabavno in kulturno prireditev, katere namen je, povezati krajane, občane in tudi sosednje občine ter predstaviti tako kulinarične dobrote kot tudi pristno domačo vinsko kapljico in ostale domače pridelke.

SADJE IN VINO

Prireditev traja od 18.10.2019 do 20.10.2019

Preberi več

NAJ PRIDELEK 2019

Datum prireditve: 18.10.2019

Občina Cerklje na Gorenjskem vabi na kulturno-zabavno prireditev NAJ PRIDELEK 2019, v petek, 18. oktobra 2019, ob 19. uri v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika Cerklje. Za naj pridelek se bodo potegovali pridelovalci buč, korenja, rdeče in krmilne pese, krompirja, nadzemne in podzemne kolerabe ter zelja. Najtežji, najlepši in največji pridelek v posamezni kategoriji bo prejel praktično nagrado. Tehtanje pridelkov bo potekalo pred Kulturnim hramom Ignacija Borštnika od 17.30 do 18.30 ure. Na prireditvi bodo v okviru projekta »Moja dežela – lepa in gostoljubna« podeljena tudi občinska priznanja za najlepše urejene objekte v občini Cerklje (najlepši starejši stanovanjski objekt, novejši stanovanjski objekt, kmetija, nagelj, skalnjak). Na prireditvi bodo v kulturnem programu sodelovali Kulturno društvo Folklora Cerklje, kulturno društvo Godba Cerklje, pevska skupina kmečkih žena Regine, s komičnimi vložki pa bo prireditev popestril Boštjan Meglič – Peška.

Podelitev priznanj za najlepše urejeno bivalno okolje v Ankaranau

Prireditev traja od 05.05.2019 do 08.12.2019

Komisija za ocenjevanje urejenega bivalnega okolja pri Turističnem društvu Ankaran, v sestavi:

Predsednica: Slavica Debelak

Člani:Ada Marija Butinr

Nataša Butinar

Komisija je v maju in ponovno v avgusti in septembru naredila obhod vseh stanovanjskih objektov v Občini Ankaran, kjer si je večkrat ogledala bivalna okolja.

Komisija je imela zelo zahtevno nalogo in težko odločitev.

Veliko je zelo lepo urejenih bivalnih okolij in žal tudi zelo zanemarjenih, kar ne daje lepega vtisa našemu kraju. Med zelo urejene bivalne okolje so tudi tista domovanja, katera so vsako leto oziroma skozi urejena. Letos poteka naša akcija že 39. leto. Veliko je takih bivalnih okolij, katera smo že večkrat nagradili v preteklosti.

Kljub težki odločitvi  se je komisija odločila za 5 urejenih bivalnih okolij,  to so:

1. Naj urejen vrt: Družini Romih, Tomažičeva ulica 5, Ankaran

1. Naj urejen balkon:DRUŽINE Mojce Nerine Bertok, Srebrničeva ulica 2, Ankaran

1.Naj urejen balkon:  Rozi in Simon Vujasin Regentova 4,        Ankaran

1.Naj urejen vrt Družina Košir, Pervanjeva ulica 4, Ankaran

1. Občini Ankaran  za Beblerjev park – Spominski park na Jadranski cesti Ankaran.

Vsem nagrajencem iskreno čestitamo!

Morda pa so podeljene nagrade tudi neka vzpodbuda za nagrajence in moralna obveza za tiste, ki jih še niso dobili.

Nagrade v obliki bonov za nabavo cvetja in priznanja smo

slavnostno podelili v sobodto 07.12.2019 po zaključku otroških delavnic - veseli december v Ankaranu na osrednjem trgu v Ankaranu.

Napisala: Ada Marija Butinar

Ankaran, 08.12.2019

POHOD Z LUČKAMI K POLNOČNICI

Prireditev traja od 24.12.0000 do 24.12.2019

Turistično društvo Poljana vabi na 22. tradicionalni pohod z lučkami k polnočnici na Leše.

Dobimo se v torek 24.12.2019 ob 19:45 uri pri baru Kocka na Poljani.

Pridružite se nam!

TD Poljana