21. februarja praznujemo Mednarodni dan turističnih vodnikov

Dodano: 18.02.2021

Turistični vodniki vabijo na praznovanje Mednarodnega dneva turističnih vodnikov, ki ga vsako leto praznujejo 21. februarja in ima vsako leto posebno temo. Letošnja je “Turistični vodniki z zgodbami bogatimo razvoj podeželja”. Gre za povezovanje turističnih vodnikov in domačinov v turistično dejavnost.

Več o letošnjem programu:https://www.turisticna-zveza.si/lipovlist/turisticni-vodniki-z-zgodbami-bogatijo-razvoj-podezelja/

WFTGA - Svetovna zveza društev turističnih vodnikov je bila ustanovljena 21. februarja 1985, zato na ta dan praznujemo Mednarodni dan turističnih vodnikov. V Sloveniji ga aktivno praznujemo šele od leta 2016, saj je šele takrat tudi Slovenija dobila svojega zastopnika v tej strokovni organizaciji: Društvo regionalnih turističnih vodnikov - ARGOS.

V društvu se zavedajo, da domačini običajno ne obiščejo zanimivosti domačega kraja, a na ta dan jim ravno oni to omogočijo. Vse številčnejši pa to tudi izkoristijo. Zato je praznovanje Mednarodnega dneva turističnih vodnikov posvečeno v veliki meri prav domačinom. Mnogim obiskovalcem pa bodo tokratna spletna doživetja odlično izhodišče za počitnice ali izlet.