Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Mednarodni dan prostovoljstva: čestitke vsem članom in članicam TZS

Dodano: 07.12.2020

Vsako leto 5. decembra obeležujemo mednarodni dan prostovoljstva, praznik vseh prostovoljcev in prostovoljk, ki opozarja, koliko slednji prispevajo k družbeni blaginji. Z razglasitvijo dneva prostovoljstva leta 1985 so Združeni narodi želeli poudariti pomen solidarnosti za preživetje in socialni napredek naše družbe. V zadnjih mesecih, ko je COVID-19 divjal po vsem svetu, so bili milijoni prostovoljcev po svetu v ospredju odzivov na potrebe zdravstva, skupnosti in družbe.

Prostovoljstvo ima tudi v Sloveniji dolgo tradicijo, je pomemben socialni korektiv družbe, prispeva k povezovanju organizacij in ljudi v lokalnih skupnostih. Med prostovoljske organizacije sodi tudi Turistična zveza Slovenije, ki združuje kar 380 turističnih društev in zvez iz vse Slovenije. V društva so vključeni prostovoljci, ki v marsikaterem slovenskem kraju skrbijo za turistične znamenitosti, čisto in lepo urejeno okolico, tematske poti in organizacijo prireditev. Njihovi člani in članice so tekom leta opravili kar 122.358 prostovoljskih ur, ki so po Zakonu o prostovoljstvu ovrednotene na 1.199.140 eur. Iskrene čestitke!