Lonely Planet je Bled uvrstil na 6. mesto nepozabnih svetovnih doživetij

Dodano: 08.10.2020

Globalno prepoznaven in vpliven popotniški vodnik Lonely Planet je v drugi izdaji seznama priporočenih destinacij Bled umestil med 10 destinacij, ki nudijo edinstvena in nepozabna doživetja.

Še posebej je Lonely Planet navdušila slikovitost Blejskega jezera ter otoka s cerkvijo, za katerega pravijo, da je izjemno fotogeničen.

Na seznam so se sicer uvrstili še jordanska Petra, Galapaški otoki ob obali Ekvadorja, Narodni park Uluru-Kata Tjuta v osrednjem delu Avstralije, delta reke Okavango v Bocvani, Nacionalni park Yellowstone v ZDA, slapovi Iguazu na meji med Argentino in Brazilijo, templji Angkor Wat v Kambodži, slano jezero Salar de Uyuni v Boliviji in pa pohodniška pot ob masivu ikonskega himalajskega vrha Anapurna v Nepalu.

Spomnimo, da so pred dnevi pri Lonely Planet-u objavili izbor edinstvenih smučišč Evrope, med katere so uvrstil tudi smučišče Kanin - Sella Nevea. V obrazložitvi so med drugim zapisali, da je na tem visokogorskem smučišču polno snega vse od novembra pa do zgodnjega junija.

Na seznam so se prebili še švedsko smučišče Riksgränsen, norveško smučišče Romsdalen, francosko smučišče Le Mont-Dore, švicarski Vals, italijanska Val di Solda ter slovaška Jasná.

Fotografja: Nikola