Očistimo Slovenijo v enem dnevu

Dodano: 17.04.2010

Povabilo k sodelovanju v največji okoljski akciji »Očistimo Slovenijo v enem dnevu

Turistična zveza Slovenije se kot partner s svojimi številnimi turističnimi društvi pridružuje projektu Očistimo Slovenijo v enem dnevu«, ki bo 17.4.2010. To je največja prostovoljna okoljevarstvena akcija v zgodovini Slovenije.

V akciji Očistimo Slovenijo v enem dnevu bodo združile moči občine, šole, vrtci, komunalne službe, vladne in nevladne organizacije ter preko 200.000 prostovoljcev. Državo bomo očistili več kot 20 000 ton ilegalno odloženih odpadkov in z akcijo poskušali prispevati k okoljski ozaveščenosti, dolgoročno pa tudi k spremembam navad in boljši zakonski regulativi tega področja.

V prilogi je seznam čistilnih akcij in kontaktne osebe, preglejte seznam in se pridružite kateri izmed njih!!!!!

Oglejte si estonski primer dobre prakse na video posnetku >>>

Vse o slovenski akciji si poglejte na: www.ocistimo.si