13 naravnih kopališč in marin je letos prejelo modre zastave

Dodano: 24.07.2020

Največ modrih zastav bo v občini Piran, plapolala bo namreč na centralni plaži ter kopališčih Terme Krka Strunjan, Meduza, Salinera Strunjan, St. Bernardin, Vile Park Bernardin in Kampa Lucija. V Izoli bo modra zastava obešena v Simonovem zalivu, V Kopru pa na kopališču Mokra Mačka. Modre zastave sta prejela tudi Šobčev bajer v občini Radovljica in grajsko kopališče Bled. Od marin sta modri zastavi prejeli marini v Portorožu in Izoli, poroča portal MMC RTVSLO v okviru rubrike Ture Avanture. 🏊‍♀️🤽‍♀️🏄‍♀️🤽‍♂️🚣‍♀️🚣‍♂️

Tudi letos so podelili dve posebni priznanji za izvedene okoljske aktivnosti kopališč in marin, prejeli sta ju podjetje Šobec za razstavo o prostoživečih pticah in Istrabenz Turizem za dejavnost opazovanje narave in morskih živali, namenjeno otrokom.

Modra zastava je okoljski znak in kot tak kazalnik (eko)kakovosti turistične destinacije, kot prepoznavni simbol pa slovenskim občinam in turističnemu gospodarstvu daje priložnost za promocijo turistične destinacije, so zapisali v društvu Doves, ki v Sloveniji bdi nad programov Modra zastava . Dodali so, da so v 26 letih izvajanja programa podelili 217 modrih zastav za naravna kopališča in marine ter več kot 300 individualnih modrih zastav za plovila.