Lipicanci očarali Ljubljano

Dodano: 23.07.2020

Ob 440. obletnici Kobilarna Lipica - Lipica Stud Farm so se Beli lipicanci vrnili v Ljubljano. Ob 17.30, ko bi se na Kongresnem trgu morala začeti vožnja s kočijo, se je sicer nad Ljubljano razbohotila silna nevihta, so pa zato že pred tem lipicanci v središču mesta očarali staro in mlado. 🐎🐎🐎🐎

Ko bo vreme bolj primerno, bo lipicanska dvovprega peljala po ulicah Ljubljane v juliju, avgustu in začetku septembra ob sredah in četrtkih. Kočija bo sprejela do štiri potnike, ki bodo panoramo mestnih ulic in sproščujočo vožnjo doživeli brezplačno. Njihova »vozovnica« bodo vtisi z vožnje, ki jih bodo delili s svojimi prijatelji na družabnih omrežjih s ključnikom #lipicavljubljani#lipicaexperience ali #lipicainljubljana ter tako prispevali k promociji Ljubljane, Slovenije in 440. obletnice Kobilarne Lipica.

V primeru, da se želite vožnji pridružiti katero drugo sredo ali četrtek, vas vljudno prosimo za potrditev termina na naslov pr@lipica.org ali tel. št. 041 750 728.

Za vrnitev lipicancev v Ljubljano je med drugim zaslužen tudi predsednik Turistične zveze Slovenije Pavle Hevka, ki sta se mu za to posebej zahvalila mag. Janez Vrtačnik iz ministrstva za kmetijsko, gozdarstvo in prehrano ter Marko Drofenik, tajnik občine Rogaška Slatina.

Galerije: