Spletna stran Global Traveler priporoča obisk Goriških brd

Dodano: 10.07.2020

Arhitektura, kuhinja, vina, pohodništvo in kolesarjenje so glavni razlogi, zaradi katerih Global Traveler za poletne počitnice kot alternativo italijanski Toscani priporoča slovensko Toskano kot so poimenovali naša Goriška Brda.

Toskana s Firencami, Sieno in chianti vinsko regijo je upravičeno med najbolj priljubljenimi pri turistih, a za ceste z manj prometa in miren počitek so tu Brda, razpeta med Sredozemsko morje in Alpe, predstavitev začenja članek, ki ga povzema spletno Delo. Dodajajo, da so Goriška Brda pri nas najbolj znana zaradi odličnih vin, mimo njih pa niso mogli niti pri spletnem portalu Global Traveler, kjer med drugim izpostavljajo tudi odlično kulinariko ter možnost prenočevanja na tamkajšnjih domačijah.

Pokrajina, znana kot slovenska Toskana, sodi med dokaj neznane kotičke sveta, odlikujejo pa jo spektakularni razgledi in izjemna srednjeveška arhitektura, glavne čare Goriških Brd predstavi Geoffrey Kent, ustanovitelj in sopredsednik luksuzne potovalne agencije Abercrombie and Kent.

Pri ponudbi izpostavljajo, da lahko obiskovalci prenočujejo na kmetijah ter uživajo v dobrotah iz domače kuhinje in domačih vinih, poleg tega pa pokrajina ponuja možnosti za pohodništvo in več kot dvesto kilometrov kolesarskih poti, razpeljanih med vinogradi in vasmi. Za občutenje mesta Kent svetuje obisk Ljubljane, v kateri kot znamenitosti izpostavi njen 900 let star grad, baročno katedralo, Zmajski most in za promet zaprto mestno središče.

Kot možno zamenjavo za ikonični grrški otok Santorini priporočajo otok Syros, za Anglijo pokrajino Suffolk namesto Cornwalla, na Portugalskem turiste namesto v prestolnico Lizbono pošiljajo v Porto, v Franciji pa jim svetujejo, naj raje kot Pariz raziščejo Bordeaux in njegovo okolico.

Global Traveler, je spletna stran novičarskega portala CNBC, ki je posvečena preživljanju prostega časa in potovanjem. Bralcem, ki poletne počitnice želijo preživeti v kateri od evropskih držav, priporoča, naj se zaradi epidemije koronavirusa in z njo povezanih omejitev raje odločijo za manjše destinacije z manj turisti kot pa za najbolj razvpite in oblegane znamenitosti.