V Laškem odprli prvo pivsko sobo pobega na svetu

Foto: lasko.escape-room.si

Na svetovni dan piva, ki je bil 4. avgusta, so v Laškem odprli prvo sobo pobega na temo pivovarstva na svetu. STIK Laško in Enigmarium sta združila moči pri novem, edinstvenem projektu in v stavbi, v kateri je bil pred skoraj dvesto leti zvarjen prvi vrček piva, odprla sobo pobega Pivovarjevo zlato.

Preizkušnje, zgodba, ambient in visokotehnološki pripomočki so popolnoma zliti z mestno zgodovino in dejstvi, zato izkušnja ni le zabavna, ampak tudi poučna.

Poleg sobe pobega pa so pripravili tudi pustolovsko igro, s katero mesto spoznavamo na povsem nov način: z igro Odkleni Laško. »Ste vedeli, da Laško ni le mesto piva in toplih vrelcev? V starem mestnem jedru se morda skriva tudi davno izgubljeni srednjeveški zaklad! Med napeto igro boste spoznali legendo o Divjem farovžu in se v dobri družbi izvrstno zabavali,« so zapisali avtorji projekta.

Enigmarium je bil za svoje dosežke že nagrajen s snovalcem, priznanjem Slovenske turistične organizacije za inovativne zamisli, letos pa kandidira za sejalca, ki nagrajuje že uresničene domiselne turistične projekte.

BTPS

PUSTI SPOROČILO