Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o možnih nastavitvah piškotkov >>

Mine Tour

MINE TOUR obravnava izziv neizkoriščenega turističnega potenciala rudarske dediščine na obrobnih območjih in sicer naravnega spomenika rudnika Sitarjevec v Litiji ter kulturnega spomenika (Šoht) v Labinu.

MINE TOUR - izobraževanje v Litiji

Dodano: 03.06.2020

V okviru projekta MINE TOUR Turistična zveza Slovenije skupaj z Društvom za trajnostni razvoj in osebno rast organizira v Litiji izobraževanje za deležnike in ciljne skupine vodnikov. MINE TOUR obravnava izziv neizkoriščenega turističnega potenciala rudarske dediščine naravnega spomenika rudnika Sitarjevec v Litiji ter kulturnega spomenika (Šoht) v Labinu. Cilj projekta je aktivno ohranjanje rudarske dediščine z razvojem novih trajnostnih čezmejnih turističnih proizvodov. Usposabljanje deležnikov in ciljne skupine vodnikov v trajanju 40 ur bomo izvajali na dveh lokacijah, in sicer enkrat v Labinu in enkrat v Litiji. CILJ izobraževalnega programa je zagotoviti teoretično in praktično znanje udeležencem, da lahko obiskovalcem interpretirajo vsebino rudarske dediščine, izvajajo vodene oglede po Litiji in okolici ter obiskovalce informirajo in usmerjajo k obisku rudnika v Labinu.

Gre za program sodelovanja Interreg V-A Slovenija - Hrvaška 2014 – 2020. Projekt je sofinanciran iz sredstev ESRR.

V prilogah se nahaja seznam predavanj in predstavitve predavateljev po dnevih.

Priloge: