Turistični vodnik

Turistična zveza Slovenije razpisuje tekmovanje v turističnem vodenju, namenjeno mladim od 15 do 29 leta. Cilji, ki jih želimo doseči z realizacijo novih mladinskih projektov so krepitev motivacij med mladimi za delo na področju turizma, spodbujanje osebnostne in profesionalne rasti mladih in pridobivanja neformalnih znanj tudi v luči vodenja/pomlajevanja turističnih društev.

Državno tekmovanje Turistični vodnik

Dodano: 21.09.2018

Turistična zveza Slovenije že peto leto zapored prireja tekmovanje Turistični vodnik za vse mlade, ki si želijo novih izkušenj in znanja s področja turističnega vodenja po Sloveniji. Državno tekmovanje letos poteka v Celju, ki so ga prijavljeni tekmovalci v sklopu izobraževalnih delavnic obiskali že dvakrat. Bogata zgodovinska zapuščina mesta Celje in mladostna energija tekmovalcev bosta doprinesla k edinstvenemu vodenju na temo Celje za mlade. Poleg izkušenj si bodo najboljši tekmovalci prislužili bronasto, srebrno ali zlato značko ter neprecenljive nagrade v obliki bona za udeležbo na tečaju in opravljanje izpita za nacionalnega turističnega vodnika.

Vabljeni, da se nam pridružite v sredo, 26. septembra ob 10. uri v Celju, in morda se bo tudi v vas prebudila želja, da se v prihodnjem letu prijavite na tekmovanje.

Potek državnega tekmovanja:

10.00              zbor udeležencev – Krekov trg in žrebanje odsekov

10.15 – 13.00 praktični del tekmovanja – vodenje po odsekih

Izobraževalne delavnice za tekmovalce in mentorje natečaja Turistični vodnik

Dodano: 13.09.2018

Za tekmovalce natečaja Turistični vodnik, ki se bodo letos preizkusili v turističnem vodenju po mestu Celje, smo organizirali dve izobraževalni delavnici. Prva je potekala v mesecu juniju, kjer so tekmovalci in njihovi mentorji naprej prisluhnili predavanju na temo tehnik vodenja, nato pa jih je po Celju popeljal izkušen lokalni turistični vodnik. Nekateri izmed tekmovalcev so se po Celju sprehodili prvič in bili presenečeni nad njegovo bogato zgodovino in kulturno dediščino. Da sta jim kompleksna zgodovina in razvoj mesta postala bolj razumljiva, so si na drugi delavnici v septembru ogledali zanimivi razstavi Celeia - mesto pod mestom in Grofje Celjski v Pokrajinskem muzeju Celje. Razstavo jim je interpretirala muzejska informatorka, ki bi ji lahko v šali rekli tudi »živa enciklopedija Celja«. Na teh razstavah so tekmovalci videli vse od temeljev Celja, ki so jih postavili že Kelti, do blišča Celjskih grofov in celo pravih posmrtnih ostankov (lobanje) članov te mogočne rodbine. Sedaj tekmovalce čaka, da novo pridobljene informacije sestavijo v znanje, ki ga bodo podali v pisni obliki in na vodenju po mestu na državnem tekmovanju v mesecu septembru. Vsem želimo vso srečo pri zadnjih pripravah in na tekmovanju.

Galerije:

Seminarske naloge 2018

Dodano: 19.04.2018

Na letošnji razpis za mladega turističnega vodnika smo do roka prejeli 16 seminarskih nalog. Glede na regijsko razdrobljenost je ocenjevalna komisija sprejela sklep, da se vsi kandidati udeležijo državnega tekmovanja v turističnem vodenju, ki bo septembra v Celju.

Vabljeni k ogledu nalog: