Turistični vodnik

Turistična zveza Slovenije razpisuje tekmovanje v turističnem vodenju, namenjeno mladim od 15 do 29 leta. Cilji, ki jih želimo doseči z realizacijo novih mladinskih projektov so krepitev motivacij med mladimi za delo na področju turizma, spodbujanje osebnostne in profesionalne rasti mladih in pridobivanja neformalnih znanj tudi v luči vodenja/pomlajevanja turističnih društev.

Seminarske naloge 2017

Dodano: 20.04.2017

Na tekmovanje za turističnega vodnika smo do roka prejeli 29 seminarskih nalog. Komisija je za najboljše naloge izpostavila naloge kandidatov: Helene Horvat, Lene Jež, Glorie Plevnik, Barbare Pušnik, Kaje Ševeček in Roka Tratnika.

Glede na regijsko razdrobljenost je ocenjevalna komisija sprejela odločitev, da se vsi kandidati udeležijo državnega tekmovanja v turističnem vodenju, ki bo septembra v Kopru.

Vabljeni k ogledu nalog:

Izobraževalna delavnica mladi turistični vodnik

Dodano: 16.02.2017

V času sejma NATOUR Alpe - Adria je 1. februarja 2017 potekala izobraževalna delavnica projekta mladi turistični vodnik. Osrednja tema predstavljena s strani Janje Sivec je bila Pristop k interpretaciji dediščine – vodnik interpretator.

Priloge: