Več znanja za več turizma

Osnovni namen projekta Več znanja za več turizma, namenjenega srednjim šolam, je nadaljevanje oziroma kakovostna nadgradnja projekta osnovnih šol Turizmu pomaga lastna glava. Projekt predstavlja povezovanje formalnega izobraževanja v srednji šoli z delom v neformalnih oblikah (izbirne vsebine v učnem programu, ki dopuščajo delo na različnih interesnih področjih), kar lahko pomembno prispeva k turističnemu razvoju kraja in lokalne skupnosti. Dijaki in dijakinje izdelajo, na temo razvoja turizma, raziskovalne naloge, katere predstavijo na turistični tržnici.

Razpis 16. mednarodni festival Več znanja za več turizma

Dodano: 28.08.2018

V šolskem letu 2018/2019 v sodelovanju z Zavodom RS za šolstvo in Centrom RS za poklicno izobraževanje razpisujemo 16. mednarodni festival Več znanja za več turizma na temo TURISTIČNI SPOMINEK MOJEGA KRAJA.

Turistični spominki so že od nekdaj spremljevalci turizma, njihov nabor pa pomembno dopolnilo turistične ponudbe. Predstavljajo deželo ter vzbujajo spomine in občutke. Njihova zamisel se je porodila iz motivov bogate slovenske naravne, kulturne, tehniške, kulinarične in druge dediščine.

Sodelovanje na festivalu vključuje pisno predstavitev turističnega proizvoda, izdelavo promocijskega spota in predstavitev na sejmu NATORU Alpe-Adria.

Rok za prijavo na festival je 20. september 2018.

Več v priloženem dokumentu.

Priloge:

Mednarodna turistična tržnica 15. festivala Več znanja za več turizma

Dodano: 01.02.2018

Včeraj, 31. januarja 2018 je na sejmu NATOUR Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekal mednarodni festival Več znanja za več turizma.

Več kot tristo dijakov iz 42 šol je tudi letos ustvarilo izjemno zanimive turistične proizvode po vsej Sloveniji na temo Kultura in turizem. Za sodelovanje na festivalu, ki so se ga udeležili tudi predstavniki iz Italije, BiH, Srbije, Črne gore in Hrvaške, so morale šole oziroma dijaki pripraviti projektno nalogo in posneli tudi oglasne spote, ki so predstavljeni na Facebooku TZS.

Sejemske predstavitve turističnih proizvodov so bile zanimive in privlačne, mladi so si nadeli ustrezne kostume in bili odlični gostitelji; zadovoljni obiskovalci njihovih stojnic so bili zadosten dokaz, da so bili mladi pri predstavitvah več kot uspešni.

TZS je ob koncu predstavitve podelila sedem zlatih, 29 srebrnih priznanj in šest bronastih priznanj ter posebna priznanja. Prvo mesto je osvojil Šolski center Velenje, Šola za storitvene dejavnosti za nalogo Doživetje rudarskega Velenja, drugo mesto je pripradlo Srednji ekonomsko poslovni šoli Koper za nalogo Kul - tura po Koprskem zelenem podeželju, tretje mesto pa je osvojila Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor za nalogo KULtura Maribora. Posebno priznanje za naj spot je po spletnem glasovanju prejela Srednja stručna škola dr. Radivoj Uvalić iz Srbije (Mnoštvo čudesnih sunaca u žutom oku suncokreta).

Priloge:

Galerije:

15. Mednarodna turistična tržnica Več znanja za več turizma

Dodano: 16.01.2018

Turistična zveza Slovenije v sredo, 31. januarja 2018 vabi na sejem NATOUR Alpe-Adria 2018 v halo C na ogled srednješolskega festivala Več znanja za več turizma na temo Kultura in turizem. Na njej se bo s produkti kulturnega turizma po svojih krajih predstavilo 43 srednjih šol iz vse Slovenije in tujine.

Spote mladih pa si lahko od 24. januarja dalje ogledate na facebook strani TZS in všečkate za naj spot.