Iskalni niz: Mesto:

»SLIŠI SE NAŠA PESEM«

JSKD ŠMARJE PRI JELŠAH

Ob 18.00 pod lipo na trgu Pilštanj (v primeru slabega vremena v dvorani v Lesičnem).
Območno srečanje ljudskih pevcev in godcev. Nastopajoči: KD Jesensko cvetje »Ljudski pevci Šentjur«, KD Sveti Štefan  »Štefanski fantje«, KD ljudske pevke Rogatec, Ljudski pevci Bistrica ob Sotli, KD Prevorje - godca Drago Žekar in Bogdan Vodeb, KD Prevorje  »Ljudski pevci s Prevorja«, KD Lesično - Pilštanj  »Pilštanjski gospodarji«, KD »Planinski bend« Rogaška Slatina, »Šentviških 5« Šentvid pri Grobelnem, KD Pristava »Vaške pevke Pristava«.
Info: David Stupica -  041 382 996

18. tradicionalni rekreativni kolesarski maraton po vaseh KS Dobova

Datum prireditve: 09.09.2017

NA 18. TRADICIONALNI KOLESARSKI MARATON PO VASEH KSDOBOVA V SOBOTO 9. septembra 2017.

START OB 9.30 URI NA IGRIŠČU PRI KULTURNEM DOMU V DOBOVI.

MARATON V DOLŽINI cca. 20 km IMA PREDVSEM REKREATIVNI POMEN,

POTEKA ZA SPREMLJEVALNIM VOZILOM ZA KATERIM PRISPEMO TUDI NA CILJ.

prijave do petka 8.9. več o tem na (www.td-dobova.si)

Dan odprtih vrat oljarne Središče ob Dravi

Datum prireditve: 09.09.2017

Dan odprtih vrat oljarne Središče ob Dravi...
Preberi več

16. TRGATEV V DOLINI

Datum prireditve: 09.09.2017

Na 16. trgatvi se bo prikazala trgatev na indašnji način v igrah. ...
Preberi več

31.Straška jesen

Prireditev traja od 08.09.2017 do 10.09.2017

Na 31. Straški jeseni bomo v treh dneh organizirali vrsto prireditev. V petek, 8.septembra 2016 bo dopoldne otvoritev likovne kolonije, popoldan pa sledi postavitev mlaja v središču Straže. Naslednji dan bo odhod pohodnikov do kraške jame Velika Prepadna in možen bo tudi ogled jame v spremstvu jamarjev. Ta dan bo dopoldne tudi otvoritev razstave likovnih del in ročnih del in tekmovanje harmonikarjev za pokal občine Straža. V nedeljo 10. septembra bodo že navsezgodaj konjeniki krenili po mejah občine Straža. Ob desetih bo Sveta maša pod šotorom v Straži. Sledila bo vožnja z lojtrnikom, predstavili se bodo rokodelci na stojnicah in naše gospodinje bodo prodajale svoje izdelke – pecivo. Ob treh sledi najslavnejši dogodek – povorka 31. Straška jesen – z naslovom Obletnice, kjer bodo predstavljeni običaji ob praznovanju raznih obletnic ( Abraham in naslednje okrogle obletnice, obletnice društev…. Prikazi bodo na petnajstih vozovih, ki jih bodo pripravili naši vaščani. Med vozovi pa se bodo predstavili tudi pihalni orkestri (10 orkestrov). Sledila bo gasilska veselica z narodno-zabavnim ansamblom.