Iskalni niz: Mesto:

50. Šuštarska nedelja

Datum prireditve: 03.09.2017

Na angelsko nedeljo, prvo nedeljo v septembru, tržiške ulice oživijo in v mesto pod Karavankami privabijo veliko obiskovalcev. Šuštarska nedelja se je razvila iz tržiških sejmov. Tržič je leta 1492 dobil trške pravice za prodajo vina, živine in železnih izdelkov. Tako so se v mestu tedensko in tudi letno vrstili sejmi, med katerimi je bil najpomembnejši sejem kmečkih izdelkov na angelsko nedeljo (prva nedelja v septembru).

Šuštarska nedelja že dolgo ni več samo semenj, temveč mesto obrti, nakupov, športa, zabave, nagradnih iger, izobraževanja in veselja, vse v duhu preživeti dan prijetno in koristno. Največ obiskovalcev privabijo ugodni sejemski nakupi. Na več kot 300 stojnicah je mogoče kupiti marsikaj, med njimi največ pozornosti pritegne ponudba obutve po ugodnih cenah. Svojo dejavnost predstavijo obrtniki in društva. S tradicijo Šuštarske nedelje je povezana šega »frejšpreh´nga«. Včasih so ravno na angelsko nedeljo v Tržiču sprejemali čevljarske vajence med pomočnike.

Spremljevalni program Šuštarske nedelje je pester. Galerije in muzeji odprejo vrata in pokažejo svoje zbirke, na prireditvenih odrih se nastopi glasbenikov, plesalcev in športnikov vrstijo ves dan. Najmlajši in malo manj mladi spoznavajo tradicijo čevljarstva in obrti, se zabavajo v luna parku in preizkušajo srečo v nagradnih igrah.

Lačni in žejni na gostinskih stojnicah izbirajo med slovenskimi kulinaričnimi specialitetami, posebna pozornost pa je namenjena tržiški tradicionalni jedi na Festivalu tržiških bržol.

Vsako leto se organizatorji potrudimo, da obiskovalci v Tržiču preživijo lep dan.

12. Den meštrof z Goričkoga

Datum prireditve: 03.09.2017

Vabljeni v objem goričkih vinogradov, kjer bo pristno domače in sejemsko vzdužje obogateno s tradicijo, aktivnostmi in pristnimi goričkimi okusi.

...
Preberi več

12. Den meštrof Goričkoga

Datum prireditve: 03.09.2017

Že dvanajstič se bomo zbrali na sejemski prireditvi Den meštrof z Goričkoga. V objemu goričkih vinogradov bomo lahko prisluhnili zvenu klopotca, kovaškega kladiva, lončarskega vretena, ljudski pesmi ter še čemu.
Skupaj z vami se bomo sprehodili med vinogradi in do zdrave vode ter se poveselili ob druženju s prijatelji.

Program:

Glasbena skupina Kontrabant
Podelitev priznanj za Naj ograček in Naj brajdo 2017
Meštri s prikazom dejavnosti
Tekmovanje za Naj frečara in Naj frečarko Goričkoga 2017
Pohod z zeliščarjem do zdrave vode
Bučne in krompirjeve dobrote

Angelska nedelja 2017

Prireditev traja od 02.09.2017 do 03.09.2017

Vabljeni na tradicionalno Angelsko nedeljo na Otlico!

V soboto, 2. septembra bo ob 19. uri v avli osnovne šole na Otlici kulturni program z veliko dobre glasbe, humorja ter zanimivimi gosti. Po prireditvi sledi še družabno srečanje.

V nedeljo, 3. septembra pa se praznovanje prične s slovesno sveto mašo ob 10. uri. Po maši pa že sledi družabni program. Na prizorišču bodo postavljene strojnice, kjer bodo na voljo izdelki domače obrti, stojnice s kulinaričnimi izdelki, zelišči...

V popoldanskem času pa bo poskrbljeno za zabavo za otroke, zabavali nas bodo razni humoristi, seveda pa ne bo manjkalo odlične glasbe. Za vrhunec praznovanja bo zagotovo poskrbel ansambel Veseli svatje.

Da pa res nihče ne bo šel domov praznih rok, bomo poskrbeli za bogat srečelov.

Za hrano in pijačo bomo poskrbeli mi, vi pa prinesite s seboj dobro voljo!

Info: Športno kulturno turistično društvo Sinji Vrh

Otlica 47

5270 Ajdovščina

www.sktd-sinjivrh.si

e-pošta: sktd.sinjivrh@gmail.com

Angelska nedelja 2017

Prireditev traja od 02.09.2017 do 04.09.2017

Vabljeni na tradicionalno Angelsko nedeljo na Otlico!

Da pa res nihče ne bo šel domov praznih rok, bomo poskrbeli za bogat srečelov.

Za hrano in pijačo bomo poskrbeli mi, vi pa prinesite s seboj dobro voljo!