Iskalni niz: Mesto:

10. Koliščarski dan

Datum prireditve: 24.08.2019

Vabljeni v deželo koliščarjev na 10. Koliščarski dan v soboto, 24. avgusta 2019, od 10.00 do 18.00 v Dragi pri Igu.Letos v središču: KOLIŠČARSKI VOZ!Pester program: arheološke izkustvene delavnice, naravoslovne in ustvarjalne delavnice ter igre, arheološka predavanja,predstavitev Ljubljanskega barja, spoznajte Prazgodovinska kolišča okoli Alp (UNESCO) z gosti iz tujine, gostinska ponudba s koliščarskim navdihom.Otroci do 4. leta brezplačen vstop. Več informacij na spletni in FB-strani ...

Priloge:

33. CEBE Triatlon jeklenih v Bohinju

Datum prireditve: 24.08.2019

Cebe Triatlon jeklenih vabi na odlično dirko, ki vsebuje veliko volje, potrpežljivosti in moči. Dogodek je zanimiv in zabaven, z veliko tradicije in dobre volje....

MAJOLKINE DOBROTE IZ AJDE IN KORUZE Z GOLAŽIJADO

Datum prireditve: 24.08.2019

Prireditev poteka v sklopu Radgonske noči, na glavnem trgu v Gornji Radgoni,  in je v sodelovanju z KULTPROTUR. Pričetek naše prireditve je tekmovanje v kuhanju golaža, ekipe (večina društva) se pomerijo v kuhanja golaža in polente. Tekmovanje povezuje povezovalec, ekipe pa skrbno spremlja strokovna komisija.

...

Pozdrav Triglavu

Datum prireditve: 24.08.2019

Vsako soboto v juliju in avgustu vas ob 20. uri vabimo k spomeniku Štirih srčnih mož, kjer vas čakajo lokalne specialitete Bohinja in nastopi glasbenih izvajalcev....

Rokov sejem 2019

Prireditev traja od 24.08.2019 do 25.08.2019

Zavod za turizem Cerklje in Občina Cerklje v sodelovanju z drugimi sodelujočimi partnerji in društvi vabita na Rokov sejem, ki se bo letos odvijal v soboto, 24. avgusta in nedeljo, 25. avgusta pred Osnovno šolo Davorina Jenka Cerklje.

V soboto popoldne vabljeni na Tekmovanje harmonikarjev in Folklorni festival, v večernih urah bo na vrsti zunanji kino. Na velikem platnu se bo predvajal slovenski film Vesna. V nedeljo popoldne vabljeni na veselico s Čuki, poskrbljeno pa bo tudi za otroke (mini Planica, napihljiva igrala,). Odvijale se bodo tudi družabne igre. Domača društva bodo predstavila svoje delo z razstavami in delavnicami.

Vsi tisti, ki bi radi tekmovali na Tekmovanju harmonikarjev za veliki pokal Cerkelj, se lahko prijavite na miklavcic.aljaz@gmail.com in info@tourism-cerklje.si do 15. 8. 2019. Prijavnica in pravilnik sta priložena v priponki.

Seveda pa ne bo manjkala tudi raznolika ponudba na stojnicah. V kolikor bi si želeli razstavljati, sporočite to na elektronski naslov info@tourism-cerklje.si ali na telefonsko številko 04 28 15 822.

PROGRAM:

SOBOTA, 24. AVGUST

14.00 – 20.00:
PREDSTAVITEV PONUDBE DOMAČE OBRTI NA STOJNICAH

MEGA STOLP (napihljivo igralo za otroke)
RAZSTAVE: Društvo likovnikov Cerklje (razstava slik križevega pota), Društvo Gorenjski nagelj (razstave izdelkov na stojnici), Ivan Kropivnik in skupina Rožce Društva upokojencev Cerklje (vezenine in leseni izdelki), dan odprtih vrat Borštnikove hiše (od 14. do 18. ure), Lovska družina Krvavec (lovska razstava)
DELAVNICE: Društvo likovnikov Cerklje (pobarvanke na temo Valentina Vodnika), Kulturni klub Liberius Cerklje (15. do 17. ure - Žirafa na potepu), Društvo Gorenjski nagelj (izdelava kvačkanih izdelkov), skupina Rožce Društva upokojencev Cerklje (delavnica vezenin v beli tehniki)

14.00: TEKMOVANJE HARMONIKARJEV ZA POKAL CERKELJ 2019
(program povezuje Aljaž Miklavčič, prijave harmonikarjev so možne na miklavcic.aljaz@gmail.com in info@tourism-cerklje.si do 15. 8.)

13.00 - zbor harmonikarjev tekmovalcev
14.00 – 17.00 - tekmovanje harmonikarjev za veliki pokal
17.00 -17.30 - nastop učencev šole harmonike

17.30: FOLKLORNI FESTIVAL »ZAPOJEM, ZAUKAM, DEKLETA ZASUKAM«
(organizator Kulturno društvo Folklora Cerklje)

17.30 – Pritrkavanje zvonov
17.40 – Sprevod Godbe Cerklje, narodnih noš in folklornih skupin po centru Cerkelj do OŠ Cerklje
18.50 – Prihod povorke in predstavitev folklornih skupin
18.00 – Nastop Godbe Cerklje, nagovor župana Franca Čebulja, nastop folklornih skupin

19.15: PODELITEV pokalov in medalj najboljšim harmonikarjem, podelitev priznanj folklornim skupinam, skupni nastop harmonikarjev in plesalcev

20.00: LETNI KINO – film VESNA

NEDELJA, 25. AVGUST

16.00 – 20.00: ZABAVA S ČUKI

16.00 – 20.00:
PREDSTAVITEV PONUDBE DOMAČE OBRTI NA STOJNICAH
DRUŽABNE IGRE Z DRAMSKO SKUPINO POD STRAŽO IN KUD POD LIPO ADERGAS
MEGA STOLP (napihljivo igralo za otroke)
RAZSTAVE: Društvo Gorenjski nagelj (razstave izdelkov na stojnici), Ivan Kropivnik in skupina Rožce Društva upokojencev Cerklje (vezenine in leseni izdelki), dan odprtih vrat Borštnikove hiše (od 14. do 18. ure), Lovska družina Krvavec (lovska razstava)
DELAVNICE: Društvo čebelarjev Cerklje (v čebelnjaku za OŠ Cerklje), Družinski in mladinski center Cerklje (izdelava steklenih lantern), Društvo Gorenjski nagelj (izdelava kvačkanih izdelkov), Karate klub Cerklje (hitri treningi in otroški kotiček), skupina Rožce Društva upokojencev Cerklje (delavnica vezenin v beli tehniki)

16.00 – 18.00: MINI PLANICA – smučarska skakalnica, namenjena otrokom, starim od 6 do 12 let, na njej se izvajajo pravi smučarski skoki na otrokom prilagojen in varen način

V primeru dežja bo prireditev potekala v Večnamenski športni dvorani Cerklje.

Poskrbljeno bo tudi za pijačo in jedačo. Vstop je prost! Vabljeni na prijetna druženja!