Slovenske glasbenike vabimo k sodelovanju pri promociji Slovenije 🎼🎷🎸🎺🥁🎹🎤

Dodano: 08.09.2020

Turistična zveza Slovenije je organizacija prostovoljnih zvez, društev in članov, ki pod svojim okriljem združuje 360 turističnih društev s približno 30.000 predanimi prostovoljci, ki že leta skrbijo za rast in razvoj turizma v lokalnem okolju.
Zaradi vseh omejitev, ki letos krojijo naše delovanje, smo se odločili za nekaj izvirnih projektov, ki jih spravljamo v življenje že vse od prvih tednov karantene. Gre za kratke video posnetke ali bolje rečeno kratkometražne filme, v katerih predstavljamo znamenitosti in zanimivosti naših manj znanih in turistično mnogo manj izpostavljenih krajev, ki jih je v Sloveniji še veliko in ki se jih vsekakor splača obiskati. Turizem v takih krajih še ni tako množičen in morda na trenutke celo moteč, zato je odličen način preživljanja počitniških dni v še neodkritih turističnih biserih po vsej Sloveniji.

Doslej nam je uspel zelo velik podvig. Predstavitvene filme smo posneli že za kar dvanajst destinacij, od Planine, Nove Gorice, Izole, Ivančne Gorice, pa vse do Lipice, Dola pri Ljubljani, Črnomlja, Sevnice, Brezovice, Kozja ter Logatca, še prav posebej pa smo za turiste predstavili Pomurje, ki je pravi, pravcati turistični »boom« letošnjega poletja. Turisti so ponovno odkrivali tudi Dolenjsko in Belo krajino, ki sta v letošnjem letu prav tako postali nadvse zanimivi tako za domače kot tuje turiste.

Trenutno že tečejo intenzivne priprave za snemanje predstavitvenih filmov tudi za druge kraje, prav poseben film pa bomo namenili verskemu turizmu in romanju k slovenskim starodavnim verskim in duhovnim točkam, k čudovitim cerkvam in bazilikam, ki se s svojo bogato arhitekturo in notranjimi poslikavami lahko kosajo tudi z najbolj obiskanimi romarskimi kraji na svetu.
Po statističnih ugotovitvah so naši filmi pritegnili pozornost na tisoče in tisoče Slovencev, ki so iskali ideje za preživljanje počitnic znotraj meja Slovenije, kar jim omogoča brezskrbne počitnice brez stresnega premišljevanja o morebitnih testiranjih, karantenah in podobnih ukrepih, ki bi jih lahko zadeli ob vračanju v domovino.

Številni glasbeni ustvarjalci so nam za namene promocije Slovenije že dovolili uporabo njihove glasbe, vendar nam počasi zmanjkuje avtorjev in - iskreno rečeno - tudi idej, zato slovenske glasbenike iz vseh vetrov pozivamo, da se pridružijo naši kampanji in na ta način poleg lepot Slovenije promovirajo tudi svojo glasbo.

Veseli bomo vašega odziva: info@turisticna-zveza.si ali 014341677.